Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Ποιος είναι ο ετεροθαλής αδερφός του Ομπάμα που θα ψηφίσει Τραμπ. Οι επαφές με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

   

                  Malik και Barack Οbama το 1992 όταν ο Μalik ήταν κουμπάρος στο γάμο του Barack με τη MichelleΟ 
Μalik Obama , ο ετεροθαλής αδελφός του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, αποκάλυψε ότι θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου, δηλώνοντας πολύ απογοητευμένος από την ελάχιστη προσοχή που έχει δώσει ο αδελφός του στην οικογένειά του από την πλευρά του πατέρα του.


«Αυτός ο Τραμπ είναι ένας τύπος πολύ cool και μ' αρέσει επειδή μιλάει με την καρδιά του και είναι προσγειωμένος» είπε ο  
Μalik μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο από το χωριό Κογκέλο, στη δυτική Κένυα. «Τον Τραμπ τον ενδιαφέρει κυρίως η ασφάλεια και θέλει να κάνει μεγάλη την Αμερική. Είναι έντιμος, όπως είναι οι Ρεπουμπλικάνοι. Οι Δημοκρατικοί είναι μόνο λόγια και λένε στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούει» είπε.

«Δείτε τον Τραμπ, αυτό το αγόρι μιλάει με την καρδιά του και μπορείτε νε διακρίνετε ότι είναι πολύ τίμιος σ' αυτά που λέει. Λέει αυτά που σκέφτεται, όχι αυτά που του λένε να πει» σημείωσε.Ο Μalik Obama, που είναι μεγαλύτερος από τον 
Barack (γεννήθηκε από τον πρώτο γάμο του πατέρα τους), έχει διπλή υπηκοότητα, κενυατική και αμερικανική και από το 1985 ψηφίζει στις εκλογές στις ΗΠΑ. «Θα ψηφίσω τον Τραμπ. Έχει την ψήφο μου» τόνισε.


Εν μέρει, η επιλογή του Μalik υπαγορεύεται από την απογοήτευση που αισθάνεται για τον ετεροθαλή αδελφό του καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα για την Κένυα και την οικογένεια του πατέρα του. «Τον αγαπώ ακόμη, αλλά θυμάμαι πάντα πως όταν ήρθε στην Κένυα μάς είπε ότι δεν μπορούσε να μείνει για πολύ με την οικογένεια επειδή είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τη θητεία του» ισχυρίστηκε.


Ο 
Barack Obama επισκέφθηκε την Κένυα τον Ιούλιο του 2015, για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα, το 2009. Όμως δεν πήγε στο Κογκέλο, το χωριό όπου έχει ενταφιαστεί ο πατέρας του.


«Τώρα τον χρειαζόμαστε, όχι όταν δεν θα είναι πια στον Λευκό Οίκο. Η Κένυα θα έπρεπε να επωφεληθεί περισσότερο από την προεδρία του. Είναι ελαφρώς υποκριτικό εκ μέρους του να μην μπορεί να μας στηρίξει. Θλίβομαι πραγματικά που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Είμαι μεγαλύτερός του αλλά μπορώ να πω ότι η εξουσία τον διέφθειρε» κατέληξε.


Ο  
Barack Obama γεννήθηκε στη Χαβάη από Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα, τον οποίο γνώρισε ελάχιστα.

Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια και τις ΗΠΑ όταν ο γιος του ήταν 2,5 ετών και σκοτώθηκε το 1982, σε ηλικία 46 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα.
Ποιος είναι ο Μαλίκ ΟμπάμαΟ Μalik γεννήθηκε στην Κένυα στις 15 Μαρτίου του 1958 και είναι το πρώτο παιδί του Barack Obama του πρεσβύτερου. 'Ηταν μόλις 18 μηνών όταν ο πατέρας του έφυγε από την Κένυα και πήγε στη Νέα Υόρκη, στις 8 Αυγούστου 1959 για να αρχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Χαβάης, στη Χονολουλού. Εκεί παντρεύτηκε την Stanley Ann Dunham, τη μητέρα του σημερινού προέδρου και το 1961 απέκτησε τον Barack.


O Malik εξακολουθεί να ζει στην Κένυα, είναι πιστός μουσουλμάνος και έχει φροντίσει να αναγερθούν στη περιοχή του μια σειρά από τεμένη προκειμένου να διαφημίσει το όνομά του. Ασχολήθηκε ανεπιτυχώς με την πολιτική αλλά και τις επιχειρήσεις καθώς είναι ιδιοκτήτης ενός περίεργου ιδρύματος με την ονομασία «Barack H. Obama Foundation rest and relaxation centre» που κυρίως αποσκοπεί στη περιέργεια των πλούσιων Αμερικανών που επισκέπτονται τη περιοχή και ενδιαφέρονται να συγκεντρώσουν στοιχεία για το παρελθόν του πρόεδρου τους. Το ίδρυμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η βιτρίνα προώθησης των εστιατορίων και spa που διαθέτει. Παράλληλα, διατηρεί επιχείρηση με ηλεκτρικά είδη από το 1980 στην Αμερική, γι' αυτό και ταξιδεύει συχνά στις ΗΠΑ, ενώ επισκέπτεται και τον αδερφό του στο Λευκό Οίκο.

Τον Αύγουστο του 2013 το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αιγύπτου διεξάγει εξονυχιστική έρευνα για το ρόλο του Μalik στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, τα παράνομα κέρδη του από «φιλανθρωπίες» και την κάλυψη που έχει από τον Barack Obama για τη δράση του, μέσω φοροαπαλλαγής.Όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αιγύπτου, Tehani al-Gebali: «Θα ήθελα να ενημερώσω τον αμερικανικό λαό, ότι ο αδερφός του προέδρου τους είναι ένας από τους αρχιτέκτονες των βασικότερων επενδύσεων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Θα εφαρμόσουμε το νόμο και οι Αμερικάνοι δεν θα μας σταματήσουν. Πρέπει να ανοίξουμε τα αρχεία και να κινηθούμε δικαστικά. Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Ξέρουν ότι υποστήριξαν την τρομοκρατία. Θα ερευνήσουμε τα αρχεία, ώστε αυτές οι χώρες να εκτεθούν και να δείξουμε πώς συνεργάστηκαν με τους τρομοκράτες. Γι’ αυτό το λόγο η Αμερικανική κυβέρνηση μας πολεμάει. »


Σύμφωνα με το Ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων Ahlul Bayt (ABNA) στο πλευρό της Gebali στάθηκε και ο Walid Shoebat (πρώην μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, σήμερα ακτιβιστής για την ειρήνη). Ο Shoebat αποκάλυψε το Σεπτέμβριο του 2013 ότι ο Μalik Obama υπόκειται σε έρευνα στην Αίγυπτο, για το ρόλο του στην ισλαμική οργάνωση Dawa (IDO), που εδρεύει στο Σουδάν, καθώς και εντός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας γενικότερα.
Καταγγελίες είχαν κατατεθεί και στον Γενικό Εισαγγελέα Hisham Barakat, έτσι ώστε ο Μalik Οbama να τοποθετηθεί στον κατάλογο παρακολούθησης των αιγυπτιακών αρχών και να ανακριθεί για τον ρόλο του στη χρηματοδότηση της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Malik μάζευε χρήματα μέσω των ιδρυμάτων που διαθέτει έχοντας φοροαπαλλαγή που είχε υπογράψει η Lois Lerner, διευθύντρια εφορίας στη Αμερική.

Η οικογένεια Ομπάμα διαθέτει και ένα δεύτερο ίδρυμα, το Mama Sarah Obama Foundation (της αδερφής του πατέρα του Αμερικανού προέδρου)το οποίο παρέχει υποτροφίες για τη μελέτη της σαρία σε τρία ειδικά σχολεία στον τομέα αυτό στη Σαουδική Αραβία: Η Σχολή Umm al-Qura, το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Medina και το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Ιμάμ Muhammad bin Saud University στο Ριάντ.Ο Walid Shoebat ανέφερε στο νεοσυντηρητικό site World Net Daily:« Όταν ο Μαλίκ και η Σάρα Ομπάμα απέκτησαν χρήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες ως επικεφαλείς φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, όχι μόνο λειτουργούσαν παράνομα, αλλά τα ιδρύματα αποσκοπούσαν σε προσωπικά κέρδη και τη προώθηση του Ισλάμ μέσω της Αλ Κάιντα».


Geopolitics Editorial Team 

*** Internet News ***