Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Συμπεράσματα ασφάλειας για το μακελειό στο Ντάλας8-7-16

1. Η δράση των ελεύθερων σκοπευτών στο μακελειό στο Ντάλας  δείχνει πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει πρόληψη σε αποφασισμένους τρομοκράτες να δράσουν εναντίον στόχων. Ακόμα και αν ο στόχος τους είναι εκπαιδευμένος και ξεφεύγει λίγο από την λογική "soft target".

2. Η συντονισμένη επίθεση με όπλα μακριού βεληνεκούς δείχνει επίσης πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστεί μια τέτοιου είδους συντονισμένη επίθεση. Πόσο μάλλον αν στην θέση τους ήταν εκπαιδευμένοι τρομοκράτες απο Ισλαμιστικές ομάδες.3. Ο έλεγχος όπλων δια νομοθεσίας δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε αυτή την περίπτωση mass shooting καθώς οι δράστες δεν είχαν κάποιο βεβαρυμένο παρελθόν με τέτοιου είδους δράσεις, συν φυσικά το γεγονός πώς η ατζέντα τους ήταν πολιτική κυρίως και όχι ιδεολογική/φανατισμού.

Πρέπει επίσης να γίνει μια προσέγγιση στο πώς πλέον πρέπει να λειτουργεί η αστυνομία, αλλά και το γενικότερο και κατά πολύ βαθύτερο πρόβλημα ρατσισμού που υπάρχει από άσπρους προς μαύρους αλλά και από μαύρους προς άσπρους. Είναι προφανές πώς τα δύο περιστατικά με τους δύο θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικούς τις προηγούμενες μέρες ήταν η αφορμή. Οι αιτίες είναι πολύ πιο χαώδεις και έντονες. Αυτό το πρόβλημα εντείνεται και από την μειονότητα των Μεξικανών στην χώρα.

Και μια προσωπική εκτίμηση: τέτοια περιστατικά, είναι πρώτης τάξεως πηγές εμφύσησης σχεδίων και πράξεων από άλλους πιο οργανωμένους και πιο αποφασισμένους εχθρούς .. θα ήταν καλό να γίνει εκτίμηση ασφαλείας και μελέτη της κάλυψης κενών ασφαλείας, γιατί την επόμενη φορά αντί για sniper μπορεί να είναι κάποιος χειριστής αυτόματου σε ταράτσες..Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

*** Internet News ***