Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Ντάκα: Λήξη της ομηρείας με αιματηρή έφοδο, νεκροί «κάποιοι» όμηροι


2-7-16

Για 13 διασωθέντες ομήρους αλλά και «αριθμό νεκρών», χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία, μιλά η αστυνομία και ο στρατός του Μπανγκλαντές μετά την έφοδο στο εστιατόριο που είχαν «καταλάβει» ένοπλοι της ISIS. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εξοντώθηκαν έξι δράστες και ένας συνελήφθη ζωντανός.

Την ευθύνη για την επίθεση, σε περιοχή που συχνάζουν ξένοι υπήκοοι, διεκδίκησε η ISIS, αναρτώντας επιπλέον φωτογραφίες που υποστήριζε πως έδειχναν νεκρούς ξένους ομήρους.

Η γνησιότητα των φωτογραφιών δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν οι αναρτήσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι νεκροί έφταναν τους 20.

Το πρωί του Σαββάτου, οι ένοπλες δυνάμεις του Μπανγκλαντές ολοκλήρωσαν την έφοδο στο συγκρότημα των κτιρίων που είχε σημειωθεί η επίθεση.

Πριν την τελική φάση ακούστηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με τις αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ.

Η αρχική επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία μετά την έφοδο μιλούσε για 13 διασωθέντες ομήρους, μεταξύ τους και μερικοί ξένοι υπήκοοι, έναν δράστη που συνελήφθη ζωντανός και έξι δράστες που εξοντώθηκαν.

Επιβεβαίωνε πως υπήρχε «αριθμός νεκρών ομήρων» χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερα στοιχεία. Οι αρχικές εκτιμήσεις για το πόσοι ήταν οι όμηροι στην δεκάωρη «πολιορκία» κυμαίνοταν σε περίπου 35 άτομα.

Σύμφωνα με τις ξεχωριστές αναφορές από τις ξένες διπλωματικές αποστολές, η πρεσβεία της Ιαπωνίας ανέφερε πως ένας Ιάπωνας διασώθηκε όμως η κατάσταση άλλων επτά αγνοείται.

Σύμφωνα επίσης με τα ιταλικά ΜΜΕ, θεωρείται πως στο εστιατόριο βρίσκονταν και επτά Ιταλοί, η τύχη των οποίων επίσης παραμένει αδιευκρίνιστη.

Πηγή:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***