Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Προς επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία;

20-7-16
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώθηκε και ακολουθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επίσης υπό την προεδρία του ιδίου, μετά το πέρας της οποίας αναμένονται ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν τη στιγμή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρωτοφανούς κλίμακας εκκαθάριση παντού.

Επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης φαίνεται να «δείχνει» υψηλόβαθμος βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο προεδρικό μέγαρο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17:50 το απόγευμα της Τετάρτης, και έπεται το υπουργικό συμβούλιο.

Ο επικεφαλής της συνταγματικής επιτροπής της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης δήλωσε λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ότι το Σύνταγμα της Τουρκίας επιτρέπει την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι οι πολίτες είναι απίθανο να επηρεαστούν αρνητικά.

Μιλώντας στο δίκτυο NTV ο Μουσταφά Σεντόπ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει εάν ελήφθη σχετική απόφαση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, προσθέτοντας ότι από συνταγματικής άποψης η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μπορεί να μείνει σε ισχύ έως και για έξι μήνες.

Ο ίδιος δήλωσε, δε, πως πιστεύει πως θα πρέπει να επανέλθει η θανατική ποινή για συγκεκριμένα εγκλήματα όπως η απόπειρα βίαιης ανατροπής της συνταγματικής τάξης.

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***