Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Χίλαρι: Το φαβορί που δεν αγάπησε κανείς
26-7-16


Τα μαχαίρια βγήκαν στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ καθώς η αιφνιδιαστική παραίτηση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος, Ντέμπι Bάσερμαν Σουλτς, επισκιάζει τις εργασίες με τη Χίλαρι να εμφανίζεται ως η πέτρα του σκανδάλου πίσω από την προσπάθεια υπονόμευσης του Μπέρνι Σάντερς.

Η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ που αναμένεται να λάβει κι επισήμως το χρίσμα του κόμματος για την προεδρία βρέθηκε σε δεινή θέση όταν αποκαλύφθηκε ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, έβαλε το... χεράκι της για να μπει στο περιθώριο η υποψηφιότητα του αριστερού γερουσιαστή του Βερμόντ.

Ο Σάντερς ζήτησε την παραίτηση της Ντέμπι και στη συνέχεια άρχισε να διατυμπανίζει την υποστήριξή του στη πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με το κοινό όμως να αποδοκιμάζει την πρότασή του. Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αποτυπώνει σε άρθρο της την έντονη δυσαρέσκεια πολλών στελεχών των Δημοκρατικών για τη Χίλαρι μετά τις αποκαλύψεις...«Χίλαρι: το φαβορί των Δημοκρατικών που δεν αγάπησε κανείς», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Το Δημοκρατικό Κόμμα με την έναρξη του Εθνικού του Συνεδρίου, ταλανίζεται από τη διαρροή περίπου 20.000 κλεμμένων email από τον σέρβερ της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και της δημοσίευσή τους στο Wikileaks. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποκάλυψαν ότι στελέχη της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών αναζητούσαν τρόπους να υποβαθμίσουν την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε ο Μπέρνι Σάντερς, βασικός συνυποψήφιος της Χίλαρι Κλίντον για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη του στόχου του κόμματος, προκειμένου η Χίλαρι Κλίντον να εισέλθει στο Λευκό Οίκο, είναι η παραίτησή της μετά τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου. Την παραίτησή της είχε απαιτήσει νωρίτερα ο Μπέρνι Σάντερς.

Τα email αποκαλύπτουν ότι στις αρχές Μαΐου ανώτερα στελέχη του συνεδρίου εξετάζουν αν πρέπει να «χτυπήσουν» τα θρησκευτικά πιστεύω του Μπέρνι Σάντερς, με το επιχείρημα πως είναι άθεος.

Λίγες μέρες αργότερα, η Ντέμπι αποκαλεί τον επικεφαλής της εκστρατείας του Σάντερς «καταραμένο ψεύτη» ενώ η ίδια κατακρίνει το γεγονός ότι ο Σάντερς δεν είναι μέλος των Δημοκρατικών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επικρίνει την προεκλογική εκστρατεία.

Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Ντέιμπι, οι εργασίες του τετραήμερου κεντρικού συνεδρίου ξεκίνησαν με καλά νέα για την Κλίντον, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, επρόκειτο να στηρίξει επισήμως την υποψηφιότητά της στην διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο. Ο Μπλούμπεργκ αναμένεται να τονίσει ότι η Κλίντον αποτελεί την καλύτερη επιλογή ψήφου για τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους κατά την περίοδο που διανύουμε.

Μία από τις σημαντικότερες ομιλήτριες στο συνέδριο των Δημοκρατικών οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται την Πέμπτη ήταν η «Πρώτη Κυρία», Μισέλ Ομπάμα, η οποία, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, έχει εξελιχθεί σε σούπερσταρ της πολιτικής των Δημοκρατικών.

*** Internet News ***