Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Νέα στοιχεία για τον δράστη που σκόρπισε το θάνατο στο Μόναχο. Εδώ και καιρό προετοίμαζε την επίθεση.

25-7-16


25-7-16


Ταραγμένη παραμένει η κοινωνία του Μονάχου, της Γερμανία αλλά και της Ευρώπης γενικότερα καθώς τα περιστατικά ακραίας βίας ή τα τρομοκρατικά χτυπήματα πληθαίνουν. Ενα βιβλίο για μαζικές δολοφονίες βρέθηκε στο σπίτι του ενόπλου που σκόρπισε τον θάνατο στο Μόναχο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για το «Why Kids Kill: Inside the Minds of School Shooters» (Γιατί τα παιδιά σκοτώνουν: Μέσα στο μυαλό των μαθητών που πυροβολούν σε σχολεία).

Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον Αμερικανό ακαδημαϊκό Πίτερ Λάνγκμαν και πραγματεύεται το τρομακτικό θέμα των μαθητών που κάνουν επιθέσεις μαζικής δολοφονίας σε σχολεία. Πρόκειται για μία ψυχολογική ανάλυση αυτών των ανθρώπων, που τους διαχωρίζει σε τρεις κατηγορίες- τους ψυχοπαθείς, τους ψυχωτικούς και τους ψυχολογικά τραυματισμένους, ενώ διερευνά τους παράγοντες που τους μετέτρεψαν από παιδιά σε δολοφόνους.
Επίσης, φαίνεται πως ο 18χρονος Ντέιβιντ Σόνμπολι σχεδίαζε εδώ και ένα χρόνο την αιματηρή επίπθεση. Ο 18χρονος είχε επισκεφθεί και τραβήξει μάλιστα φωτογραφίες σε σχολείο στη νότια Γερμανία όπου είχε σημειωθεί αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς το 2009, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία.

Ο δράστης είχε αγοράσει το όπλο με το οποίο άνοιξε πυρ στη «μαύρη αγορά» στο Διαδίκτυο, δήλωσαν την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου οι ερευνητές την Βαυαρία.

Ο 18χρονος, ο οποίος έθεσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, ήταν οπλισμένος με πιστόλι Glock και είχε περισσότερες από 300 σφαίρες.

Υλικό που βρέθηκε στην κατοικία του δείχνει ότι έπαιζε μανιωδώς πολεμικά βιντεοπαιχνίδια, περιλαμβανομένου του «Counter-Strike: Source».

Ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Μονάχου δήλωσε παράλληλα ότι δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία για οποιοδήποτε πολιτικό κίνητρο για την επίθεση, ούτε και ο δράστης στόχευσε συγκεκριμένα θύματα. Στους νεκρούς δεν περιλαμβάνονται συμμαθητές του.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 16χρονο, φίλο του δράστη, στο πλαίσιο των ερευνών για την αιματηρή επίθεση της Παρασκευής. Η έρευνα για τον 16χρονο αφορά το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε τα σχέδια του Σόνμπολι.Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι οι γονείς του δράστη παραμένουν σε σοκ και δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής να τους ανακρίνουν.

Υπενθυμίζουμε πως εννέα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του 18χρονου ιρανικής καταγωγής Ντέιβιντ Σόνμπολι, ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο και τελούσε υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Οι επτά είναι έφηβοι, ανάμεσά τους ένας Έλληνας, τρεις Τούρκοι και τρεις από το Κόσοβο.


Με πληροφορίες από in.gr, ΑΠΕ 


Geopolitics Editorial Team 

*** Internet News ***