Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Ομπάμα προς Τσίπρα σε σύνοδο του ΝΑΤΟ: " Να πείτε στον φίλο σας, Πούτιν, να βοηθήσει στο Συριακό."10.7.2016


Έχει ενδιαφέρον η δήλωση. Όταν ο Ομπάμα εγκαλεί τον Τσίπρα να δώσει πρόσκληση στον Πούτιν ως "φίλο του" να συμμετέχει στην λύση του Συριακού θέματος, στην χθεσινή ανταλλαγή απόψεων στην σύνοδο του ΝΑΤΟ , τότε μιλάμε για πολλαπλά προβλήματα για την σημερινή κυβέρνηση.Αρχικά να αναφέρω πώς όντως ειπώθηκε η δήλωση αυτή και την αναμεταδίδει η δημοσιογράφος της WSJ απο το twitter της.. Σύντομα θα το δούμε και σε ξένα ΜΜΕ.

Τώρα, αν οι ΗΠΑ έχουν ορίσει την Ελλάδα ως μια χώρα πλησίον του Πούτιν ή καλύτερα... αν έχουν ορίσει τους σημερινούς κυβερνώντες ως "φίλους με Πούτιν", οι συγκεκριμένοι είναι για να οδεύουν προς την έξοδο. Διότι:

1. O Putin δεν είναι σίγουρα φίλος της σημερινής κυβέρνησης και το έχει δείξει πολλές φορές με διάφορες πράξεις και δράσεις, τόσο σε ΕλληνοΤουρκικά, όσο και σε καταστάσεις που αφορούσαν στήριξη των σημερινών σε διάφορα αιτήματα τους.

2. Η Ελλάδα αρέσει ή όχι, επηρρεάζεται άμεσα από τις πιέσεις της Δύσης και οχι της Ρωσίας. Αν τώρα οι σημερινοί κυβερνώντες θεωρούνται "μη φίλιοι" προς την Δύση, σύντομα θα δουν την έξοδο.

Είναι σημαντικό εδώ να ειπωθεί επίσης πώς στις τελευταίες ημέρες θητείας τους οι POTUS, λένε κουβέντες ελεύθερα και ασκούν πιο έντονα μονοδιάστατη πολιτική σύμφωνα με αυτό που πιστεύουν οι ίδιοι, καθώς πλέον δεν έχουν και κάτι να χάσουν σε πολιτικό κόστος. Το να αποκαλέσει όμως ένας POTUS , εντός της συνόδου του ΝΑΤΟ μέλος της συμμαχίας, "φιλο-Ρώσους".... αποκτά ιδιαίτερη σημασία με οτι αυτό φέρνει ως απόνερα..

Και είναι πολλά τα απόνερα, σε θέματα όπως πΓΔΤΜ, ΔΝΤ, Τουρκία και Αιγαίο, κτλ κτλ...

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


*** Internet News ***