Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Ανήμερα της μαύρης επετείου για το μακελειό του Μπρέιβικ το χτύπημα στο Μόναχο

23-7-16Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας συνδέουν το χτύπημα στο Μόναχο με την ακροδεξιά τρομοκρατία. Ενδείξεις που ενισχύονται από το βίντεο που κυκλοφόρησε με τον έναν δράστη να φωνάζει "Είμαι Γερμανός".

Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο δράστης φορούσε μπότες που χαρακτηρίζει την ένδυση των νεοναζί. Επίσης, συνδέουν και την μαύρη επέτειο με το μακελειό του Μπρέιβικ.

Την ίδια μέρα, στις 22 Ιουλίου 2011, είχε γίνει η επίθεση του Άντερς Μπρέιβικ, του εκτελεστή της διπλής τρομοκρατικής ενέργειας στη Νορβηγία. Ο Μπρέιβικ τοποθέτησε βομβιστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο έξω από κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, Όσλο. Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ατόμων.

Στη συνέχεια, μετέβη στην κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, παριστάνοντας τον αστυνομικό, όπου πραγματοποιώντας μια μαζική σφαγή πυροβόλησε μέχρι θανάτου 69 ακόμη άτομα, πριν τελικά συλληφθεί από τις Νορβηγικές αρχές. Τον Αύγουστο του 2012 καταδικάστηκε για μαζικές δολοφονίες και τρομοκρατία.

Την ημέρα των επιθέσεων, ο Μπρέιβικ δημοσιοποίησε ηλεκτρονικά μια συλλογή κειμένων με τίτλο «2083: Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας», περιγράφοντας την ακροδεξιά εξτρεμιστική ιδεολογία του.


http://www.topontiki.gr/category/kosmos

*** Internet News ***