Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Ρίο ντε Τζανέιρο... η πόλη που μεταμορφώθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

27-7-16Η μεταμόρφωση της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων είναι εκπληκτική, ωστόσο συνεχίζεται ακόμη και τα τελευταία αυτά 24ωρα πριν την επίσημη έναρξη, με τοπικές και ιδιαίτερες δράσεις.

Δύο καλλιτέχνες του Graffiti αποφάσισαν να δώσουν χρώμα σε ένα τεράστιο βιομηχανικό κτήριο, σχεδιάζοντας μίας τεράστια παράσταση, ίσως τη μεγαλύτερη στον κόσμο. Στόχος τους είναι να παρουσιάσουν τα πρόσωπα του κόσμου, φάτσες με τα χρώματα της Ίριδος να πέφτουν πάνω τους. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημιουργία, θα χρειαστούν 40 ημέρες, 3.000 ψεκαστικά και πάνω από 200 γαλόνια μπογιάς. Όταν ολοκληρωθεί, θα καλύψει μία επιφάνεια 3.000 τετραγωνικών μέτρων και θα είναι σίγουρα το μεγαλύτερο γκράφιτι στη Βραζιλία.

Ο ένας εκ των δύο καλλιτεχνών δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο, καθώς μεταμόρφωσαν την πόλη και την έκαναν πολύ καλύτερη, πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο ανθρώπινη. Παρ' ότι δαπανήθηκαν πολλά δισ. δολάρια και η πόλη του Ρίο αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, το πρόσωπό της άλλαξε, το επίπεδο ζωής αναβαθμίστηκε και αυτό θα μείνει για τις επόμενες γενεές.

Δείτε τη μεταμόρφωση της πόλης σε εικόνες...
*** Internet News ***