Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Μάικ Πένς, ο αντιπρόεδρος του Ντόναλντ ΤραμπΟ υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter, πως επέλεξε τον κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς ως υποψήφιο αντιπρόεδρο του, σε μια κίνηση που ενδεχομένως να βοηθήσει στη συσπείρωση του κόμματος εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου Τραμπ στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου.
Η παρουσίαση ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των τραγικών γεγονότων στη Γαλλία.

Ο Μάικ Πενς δήλωσε δήλωση επίσης με ανάρτηση του στο twitter πως είναι τιμή του να είναι υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ και «να εργαστεί προκειμένου να κάνουν την Αμερική σπουδαία ξανά».


«Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη επιλογή για αντιπρόεδρο από αυτή του Μάικ Πενς» ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πολ Ράιαν σε ανακοίνωση του.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, δήλωσε πως επιλέγοντας τον Πενς ο Τραμπ διάλεξε έναν «απίστευτα διχαστικό και μη δημοφιλή» αντιπρόεδρο.

Ποιος είναι ο Μάικ Πενς

Ο 57χρονος Μάικ Πενς, επί σειρά ετών μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, θεωρείται ασφαλής επιλογή, παρότι όχι ιδιαίτερα θεαματική. Είναι δημοφιλής στους συντηρητικούς και στις μεσοδυτικές πολιτείες και το βασικό του πλεονέκτημα θεωρείται πως θα συσπειρώσει τους παραδοσιακούς οπαδούς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος γύρω από τον Τραμπ.

Οι δυο τους δοκίμασαν τη χημεία τους παίζοντας γκολφ σε ένα από τα γήπεδα του Τραμπ στο Νιου Τζέρζι και στην οικία του κυβερνήτη στην Ιντιάνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Roll Call. Ο Πενς είχε ταχθεί υπέρ του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, αλλά εξήρε τον Τραμπ και διαβεβαίωσε ότι θα συμμετείχε στην εκστρατεία εξ ονόματος οποιοδήποτε νικητή της εσωκομματικής διαδικασίας.

Εξέταζε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα και για το χρίσμα, αλλά έκανε ορισμένα σφάλματα, όπως το ότι εμφανίστηκε να παίρνει θέση κατά των ομοφυλοφίλων, που μείωσαν τις πιθανότητές του και αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην κούρσα.Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***