Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Πωλίνα Ανύφτου: Περιφεριακή δύναμη η Τουρκία

16-7-16


Η διεθνολόγος και αρθρογράφος του Geopolitics and Daily News Πωλίνα Ανύφτου επισημαίνει ορισμένα στοιχεία για το πραξικόπημα στην Τουρκία. 1. Σχεδιασμένο πραξικόπημα από το ίδιο το ΑΚΡ. Ο Ταγιπ περίμενε πολιτειακή διένεξη από τον Νταβούτογλου και μάλιστα αρκετά ισχυρή. Το επιτηδευμένο πραξικόπημα πρόλαβε άλλους υποκινητές και τεστάρε τις αντοχές του κόσμου.
2. Ο κόσμος επιθυμεί μια δυνατή Τουρκία και θα παλέψει όσο μπορεί για να αποτρέψει το οποίο χάος.
3. Ακόμη και το φιλοκουρδικό κόμμα χθες τάχθηκε κατά του πραξικοπήματος μιλώντας για την ανάγκη στήριξης της δημοκρατίας.Οπότε οποιαδήποτε ανάμιξη του σε ανατροπή καθεστώτος ακόμη και στη στήριξη δημιουργίας κουρδικού κράτους μετά από συγκρούσεις ξεχάστε το.
4. Αυτό που έκανε εντύπωση χθες ήταν η ισλαμογένεση. Οι ιμάμηδες και ο κληρικός ιστός στάθηκε στον Ταγίπ και καθοδήγησε τον κόσμο στην αποτροπή του πραξικοπήματος.
5. Οι Ρώσοι ήταν οι μόνοι που αντελήφθησαν τα τεκταινόμενα και πρώτοι ζήτησαν να μη συμβεί αιματοχυσία. Ενώ οι λοιποί ΗΠΑ και ΕΕ δεν ήταν εις θέση να επέμβουν.
6. Από σήμερα η Τουρκία με τονωμένο εθνικό και ισλαμικό αίσθημα θα μετατραπεί σε περιφερειακή δύναμη καθώς έγινε από όλους τους γείτονες αντιληπτό πόσο εύθραυστη είναι η περιοχή μετά από μια εσωτερική κρίση στην Τουρκία.
7. Ξεχάστε την οποία στήριξη έστω και εμμέσως στο ΡΚΚ δημοσίως κτλ μιας και ο κόσμος χθες έζησε και στήριξε το αίτημα για μια ενωμένη Τουρκία.
8. Ο τουρκικός λαός μας έβαλε γυαλιά κσι έδειξε πως ένας λαός ή ένα κομμάτι του λαού αγωνίζεται για τη χώρα του.
..... Απλά ο Ταγίπ μετατρέπεται σε ΑΤΑ Ταγίπ!

2 comments:

Αυτή είναι η πραγματικοτητα για τα γεγονοτα.
Καλοστημενο η κακοστημενο θεατρο του Σουλτανου που όπως παντα θα βγει κερδισμένος,προβλεπω ότι μεχρι τον Γκιουλεν θα του εκδωσει ο ομόθρησκος Χουσειν.
Τα ιδια εγραψε και στην Politico ο δημοσιογράφος Ραιαν Χιθ.
Συγχαρητηρια γιατι ειδατε πισω από τους 'καπνους'.

.
Καλά τα λές αλλά για τα 7 & 8 έχω αμφιβολίες.
Στήριξη στο PKK από ποιους εννοείς; Ποιός κόσμος και ποιός λαός; Περίπου ο μισός πληθυσμός της Τουρκίας ίσως ναί, τον στήριξαν, αυτοί που τον ψήφισαν κιόλας. Οι υπόλοιποι;

*** Internet News ***