Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Αιματηρή έκρηξη κοντά στο Τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα5-7-16

Κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων χτύπησε διαφορετικές πόλεις της Σαουδικής Αραβίας το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων αστυνομικών και τον τραυματισμό ακόμα πέντε.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων αλλά πιστεύεται ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από αυτές.


Οι επιτιθέμενοι χτύπησαν σε τρία διαφορετικά σημεία και μάλιστα οι δύο πρώτες επιθέσεις ήταν αποτυχημένες αλλά τελικά σήμερα Τρίτη σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Στο στόχαστρο βρέθηκαν αστυνομικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας καθώς και δυνάμεις δυτικού ενδιαφέροντος.

Η τελευταία επίθεση που κόστισε τη ζωή των τεσσάρων ανθρώπων, έγινε δίπλα στο τζαμί του Προφήτη Μοχάμεντ στην πόλη της Μεδίνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας η πρώτη επίθεση έγινε στην Τζεντά από έναν 34χρονο βομβιστή αυτοκτονίας από το Πακιστάν τον Αμπντουλάχ Ουακάρ Χαν, ο οποίος ανατινάχτηκε πυροδοτώντας την ζώνη με τα εκρηκτικά που είχε.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε σήμερα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία και δήλώσε πως η κυβέρνηση και ο λαός του Πακιστάν είναι σοκαρισμένοι και λυπημένοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιερή γη και μοιράζονται τον πόνο και τη λύπη των αδελφών στη Σαουδική Αραβία.


Πηγή:skai.gr, ΑΠΕ

*** Internet News ***