Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας συμφώνησαν Λαβρόφ-Τσαβούσογλου


1-7-16Συνάντηση εφ' όλης της ύλης είχαν σήμερα ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και στο επίκεντρο βρέθηκε το μέτωπο κατά της τρομοκρατίας τονίζοντας πως Μόσχα και Άγκυρα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να βρεθεί μια λύση στην Συρία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας συναντήθηκαν σήμερα στο Σότσι για πρώτη φορά μετά την επανάληψη των επαφών ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα. "Ελπίζουμε ότι αυτή η επαφή θα δώσει τον σωστό τόνο για την εξομάλυνση των σχέσεών μας", δήλωσε ο Λαβρόφ κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Τσαβούσογλου.

«Οι πρόεδροί μας συζήτησαν τηλεφωνικώς. Ήταν πολύ εποικοδομητικό και μας ανέθεσαν να συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτή για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις και να τις φέρουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο», δήλωσε παράλληλα ο Τσαβούσογλου κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε επίσης από την πλευρά του μετά την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με το RIA, ότι το κοινό έργο ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποκτά επιπρόσθετη σημασία τώρα που εξομαλύνονται οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

πηγή:http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***