Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Σε έξι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Πιστόριους

6-7-16


Σε έξι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Όσκαρ Πιστόριους, στην κατάληξη της πολύχρονης υπόθεσης του θανάσιμου πυροβολισμού της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το Φεβρουάριο του 2013.

Ο παραολυμπιονίκης αρχικά είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, κατηγορία ωστόσο που το εφετείο μετέτρεψε στη συνέχεια σε δολοφονία.

Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα ανέγνωσε την Τετάρτη την ποινή του Πιστόριους σε μία αίθουσα στην οποία παρίσταντο οι συγγενείς της Στέενκαμπ αλλά και του ίδιου του Πιστορίους, οργανώσεις για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και, φυσικά, πλήθος δημοσιογράφων.

Η εισαγγελία είχε ζήτησει καταδίκη σε τουλάχιστον 15ετή κάθειρξη. Καθ' 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Πιστόριους υποστήριζε πως πυροβόλησε θανάσιμα την Στέενκαμπ πίσω από την πόρτα του μπάνιου πιστεύοντας πως επρόκειτο για διαρρήκτη.

Το δικαστήριο της Πρετόρια αναγνώρισε ότι συνέτρεχαν στην υπόθεση «σημαντικές συνθήκες» για τις οποίες δεν θα έπρεπε να επιβληθεί στον Πιστόριους η μέγιστη δυνατή ποινή.

Ο Πιστόριους είχε αρχικά καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη αλλά από τον περασμένο Οκτώβριο βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο παραολυμπιονίκης οδηγήθηκε την Τετάρτη στο χώρο κράτησης μετά την ανάγνωση της ποινής."

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***