Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Ομπάμα: Στο αμερικανικό όνειρο δεν χωράει κανένα τείχοςΑισιόδοξος για το μέλλον των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών που διεξάγεται στη Φιλαδέλφεια.

Εξέφρασε επίσημα την υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι η υποψήφιος με τα περισσότερα προσόντα για να γίνει πρόεδρος και να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο.

«Δεν υπήρξε ποτέ υποψήφιος, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ (Κλίντον)..., κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Σήμερα σας ζητώ να κάνετε για τη Χίλαρι Κλίντον ό,τι κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε» πρόσθεσε.

Στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του έτερου υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι «στο αμερικανικό όνειρο δεν χωράει κανένας τοίχος».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ απλώς επιδίδεται σε συνθήματα και αυτά είναι που προκαλούν το φόβο. Έχει βάλει στοίχημα ότι αν τρομοκρατήσει αρκετούς ανθρώπους θα καταφέρει να κερδίσει αυτές τις εκλογές. Αυτό όμως το στοίχημα θα το χάσει ο Τραμπ. Δεν είμαστε εύθραυστοι και τρομοκρατημένοι πολίτες. Η δύναμή μας δεν προέρχεται από έναν αυτο-ανακηρυσσόμενο σωτήρα που υπόσχεται ότι μόνος του θα καταφέρει να αποκαταστήσει την τάξη».Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκε και το κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του Ντόναλντ Τραμπ, «Ας Κάνουμε την Αμερική Μεγάλη και Πάλι».

«Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι δυνατή. Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας, δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ» τόνισε ο Ομπάμα προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους με κάποιον να φωνάζει: «Ο καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών».

Αναφερόμενος στην ομιλία του Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι «αυτό που ακούσαμε ήταν ένα βαθύ απαισιόδοξο όραμα για τη χώρας, όπου στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου και μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν υπάρχουν σοβαρές λύσεις όταν πιέζεις τα προβλήματα».Ο Ομπάμα περιέγραψε την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare), αλλά και στην εξουδετέρωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011.

Παράλληλα, τόνισε ότι στις ΗΠΑ μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσεις κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο των ΗΠΑ.

Μετά την ομιλία του, η Χίλαρι Κλίντον τον συνόδευσε στην κεντρική σκηνή που γίνονται οι ομιλίες κι αφού αγκαλιάστηκαν, χαιρέτισαν μαζί τους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.Στο συνέδριο των Δημοκρατικών αποδέχτηκε και επίσημα την υποψηφιότητά του ως αντιπρόεδρος ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν.


Πηγή:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***