Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Νέα έρευνα για τη Χίλαρι Κλίντον ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι

12-7-16Οι Ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να διατάξει έρευνα για να διαπιστωθεί αν η Χίλαρι Κλίντον διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας, στη διάρκεια της κατάθεσής της στο Κογκρέσο σχετικά με την υπόθεση διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της.

«Οι αποδείξεις, που συνέλεξε το FBI από την έρευνα που έκανε σχετικά με τη χρήση προσωπικού διαμετακομιστή από τη Χίλαρι Κλίντον για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με αρκετά σημεία της ένορκης κατάθεσής της στο Κογκρέσο», επισημαίνει ο Τζέισον Χάφετζ, πρόεδρος της Επιτροπής Κυβερνητικών Μεταρρυθμίσεων, αλλά και ο Μπομπ Γκουνιλέιτ, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε επιστολή τους προς τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, ζητώντας την ενεργοποίηση της έρευνας.

Η έρευνα που πραγματοποίησε το FBI για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε διάρκεια ενός έτους, ενώ με την ολοκλήρωσή της, το FBI συνέστησε ότι δεν πρέπει ν' ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της υποψήφιας για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Τη σύσταση αυτή αποδέχτηκε η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς.

Από την άλλη μεριά, η έρευνα του FBI εντόπισε ότι η Χίλαρι Κλίντον ήταν «ουσιαστικά πλημμελής» κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων της στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κι αναφορικά με το χειρισμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν έγγραφα διαβαθμισμένης πληροφόρησης.

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός που είναι μέλος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μέλος της Επιτροπής Κυβερνητικών Μεταρρυθμίσεων, Ελάτζα Κάμινγκς, κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους για πολιτική βεντέτα, έπειτα από χρόνια διεξαγωγής ερευνών για την Κλίντον από το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν τώρα να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα χρήματα των φορολογουμένων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μειώσουν τα ποσοστά της Χίλαρι Κλίντον ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου», δήλωσε ο Κάμινγκς.

Η ίδια η Κλίντον έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει πως έχει διαχειριστεί διαβαθμισμένα έγγραφα από τον ιδιωτικό διαμετακομιστή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που χρησιμοποίησε.

Παράλληλα, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητούν από το FBI να εγκρίνει την πρόσβασή τους στους φακέλους με το ερευνητικό υλικό για την Κλίντον.

Πέρα από το εσωτερικό των ΗΠΑ, η προεδρική υποψηφιότητα της Κλίντον προκαλεί ένταση και στο εξωτερικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Κίνας.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***