Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανοίγει εσωτερική έρευνα για e-mail της Κλίντον

8-7-16Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει εσωτερική έρευνα σχετικά με την υπόθεση των e-mail της Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο γρήγοροι γίνεται, αλλά δεν θα επιβάλουμε μια τεχνητή λήξη της προθεσμίας στη διαδικασία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, διευκρινίζοντας ότι η εσωτερική αυτή έρευνα μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που το υπουργείο Δικαιοσύνης τελείωσε τις δικές του έρευνες χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες στην Χίλαρι Κλίντον.

Ο Κίρμπι αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά την εσωτερική αυτή διαδικασία, ιδιαίτερα να εξηγήσει ποια στοιχεία θα εξεταστούν.

«Ο στόχος μας είναι να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια όσον αφορά τα συμπεράσματά μας, σεβόμενοι παράλληλα τις διάφορες νομικές μας υποχρεώσεις» συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς είχε ανακοινώσει την προηγούμενη ημέρα πως η Κλίντον δεν θα διωχθεί ποινικά επειδή χρησιμοποίησε ιδιωτικό εξυπηρετητή για την αποστολή e-mail όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Με την απόφαση αυτή, η υπουργός Δικαιοσύνης ακολούθησε, όπως είχε δεσμευτεί στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, τις συστάσεις του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Το FBI εισηγήθηκε μετά τη σχετική έρευνά του στο υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στην υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μολονότι, όπως επισήμανε, επέδειξε «ακραία αμέλεια».Καμία διαβαθμισμένη πληροφορία στα χέρια της Κλίντον ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί

Μπορεί το FBI να μην ζητά την ποινική δίωξη της Χίλαρι Κλιντον και το υπουργείο Δικαιοσύνης να βάζει την υπόθεση στο συρτάρι, όμως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητά επισήμως από τον επικεφαλής των αμερικανικών Υπηρεσιών Πληροφοριών να μην δώσει στην υποψήφια των Δημοκρατικών καμία διαβαθμισμένη πληροφορία στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν αναφέρει σε επιστολή του προς τον διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ πως μια αρμόζουσα κύρωση για την ανάρμοστη χρήση εκ μέρους της Κλίντον διαβαθμισμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι να μην ενημερώνεται η υποψήφια για διαβαθμισμένα θέματα όσο θα είναι υποψήφια για την προεδρία.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία έχουν κανονικά πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες μόλις πάρουν επισήμως το χρίσμα του κόμματός τους.

Το ζήτημα, που έχει δημιουργηθεί επειδή η Κλίντον χρησιμοποιούσε ιδιωτικούς λογαριασμούς email στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών, έχει ρίξει σκιά στην εκστρατεία της για την προεδρία εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, έχει δημιουργήσει ερωτηματικά μεταξύ των ψηφοφόρων για την αξιοπιστία της και έχει δώσει επιχειρήματα στον αντίπαλό της, τον Ντόναλντ Τραμπ, για να της επιτίθεται.

Η επιστολή του Ράιαν εστάλη ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου θα έχουν την πρώτη ευκαιρία τους να πιέσουν τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ όταν μεταβεί το απόγευμα στον Λόφο του Καπιτωλίου για να εξηγήσει την απόφασή του να μην ζητήσει την ποινική δίωξη της Κλίντον έπειτα από έρευνα που διήρκεσε έναν χρόνο σχετικά με τον τρόπο που χειρίσθηκε διαβαθμισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***