Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Το αεροπλάνο του Ερντογάν δεν απειλήθηκε ποτέ από F-16

22-7-16Ουδεμία απειλή από F-16 πραξικοπηματιών υπήρξε εναντίον του αεροσκάφους το οποίο μετέφερε τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος, διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, που έχουν διασυνδέσεις με μεγάλες «συμμαχικές» χώρες.

Πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει τον «πόλεμο παραπληροφόρησης» τον οποίο έχει εξαπολύσει η Άγκυρα, με παραλήπτες κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό. Στο μεταξύ, σε μείζον πρόβλημα αναδεικνύεται η απόφαση της Άγκυρας να προβεί σε άρση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, γεγονός που, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, αποτελεί ένα ακόμη επιχείρημα από την πλευρά των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη για να μην εκδοθούν στη χώρα τους.

Κατά ασφαλείς πληροφορίες, λοιπόν, τη νύχτα που μετέβαινε ο Ερντογάν από τη Μαρμαρίδα, όπου κρυβόταν, στην Κωνσταντινούπολη, στα ραντάρ των «συμμαχικών» και των ελληνικών δυνάμεων εμφανιζόταν μόνον το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου. Δεν εντοπίστηκαν ούτε δύο «φίλια» συνοδευτικά F-16 ούτε και δυο F-16 των πραξικοπηματιών που, όπως ισχυρίστηκε η Άγκυρα, προσέγγισαν το αεροσκάφος του Ερντογάν για να το ρίξουν, αλλά, για «άγνωστους» λόγους, δεν το έκαναν.

Το μόνο στίγμα στις οθόνες των ραντάρ εκείνη τη νύχτα ήταν το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου. Πάντως, εάν ισχύει κάτι τέτοιο, προφανώς πρόκειται για ένα ακόμα από τα πολλά «επικοινωνιακά μυθεύματα» της Αγκυρας τις τελευταίες ημέρες.

Αυξημένη επιφυλακή

Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, από τη Σάμο έως το Καστελλόριζο, καθώς και στον Έβρο, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος για δεύτερη συνεχή ημέρα στην περιοχή ανάμεσα στην Κω και τη Σύμη.

Ο λόγος είναι οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 25 κομάντος που φέρονται να μετείχαν στην επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου στη Μαρμαρίδα, απ’ όπου μόλις λίγο πριν είχε φύγει ο Ερντογάν, θα επιχειρήσουν να διαφύγουν σε ελληνικά νησιά.

Κατά τον τουρκικό Τύπο, μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος, με τα ελικόπτερα που είχαν, κρύφτηκαν στα βουνά, και τώρα θα προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, μέσα του Λιμενικού, ενώ σε ετοιμότητα είναι αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, στη Ρόδο, στη Λέρο και την Κω μεταφέρθηκαν έξι επιθετικά ελικόπτερα τύπου «Απάτσι». Γεγονός που δείχνει την κρισιμότητα της υπόθεσης.ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ

*** Internet News ***