Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Το FBI «απαλλάσσει» τη Χίλαρι

5-7-16Ανακούφιση θα πρέπει να επικρατεί στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και στην ίδια τη Χίλαρι Κλίντον καθώς το FBI προτείνει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην απαγγελθούν κατηγορίες αναφορικά με την υπόθεση των emails την εποχή που βρίσκονταν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του FBI. Τζέιμς Κόμεϊ σημείωσε πως δεν προκύπτουν στοιχεία πως η Κλίντον προσπάθησε να αποτρέψει την έρευνα. "Δεν μπορούμε να βρούμε στοιχεία τα οποία να υποστηρίξουν την απαγγελία ποινικής δίωξης", είπε.

Από την άλλη πλευρά. άσκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο που η Χ. Κλίντον χειρίστηκε την ηλεκτρονική αλληλογραφία καθώς φέρθηκε «εξαιρετικά απρόσεκτα» σε ό,τι αφορά τον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών και στοιχείων, όπως αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται πως η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα Χίλαρι Κλίντον κατέθεσε το Σάββατο στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρήση του προσωπικού της email κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών.Η Χ. Κλίντον «κατέθεσε ιδία βουλήσει σήμερα για το θέμα που αφορά τα email της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Νικ Μέριλ, διευκρινίζοντας ότι ήταν πολύ ικανοποιημένη που είχε την ευκαιρία να βοηθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ολοκλήρωση αυτής της έρευνας».

Σύμφωνα με πρόσωπο του περιβάλλοντός της, η κατάθεση διήρκεσε περί τις 3,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε στην έδρα του FBI στην Ουάσινγκτον.


Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης η Χίλαρι Κλίντον και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κάνουν κοινή εμφάνιση σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα.

Για «στημένο σύστημα» κάνει λόγο ο Τραμπ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την απόφαση που ανακοίνωσε ο διευθυντής του FBI, σημειώνοντας ότι το «σύστημα είναι στημένο».


«Πολύ-πολύ άδικο! Ως συνήθως, κακή κρίση», έγραψε ο Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Τζέιμς Κόμι, ο επικεφαλής του FBI, σε συνέντευξη Τύπου.«Ο διευθυντής του FBI είπε πως η Ανέντιμη Χίλαρι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Καμιά κατηγορία. Ουάου!» πρόσθεσε.


*** Internet News ***