Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

«Μη βιώσιμη η Ε.Ε» προειδοποιεί η S&P


27-7-16
Η προοπτική του Brexit έχει αυξήσει δραματικά την αβεβαιότητα, όχι μόνο για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιεί η Standard & Poor's σε έκθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα.

Ως λύση στα προβλήματα της Ε.Ε ο οίκος πιστοληπτικών αξιολογήσεων προκρίνει την«επανευθυγράµµιση των διαφορετικών διαστάσεων της εθνικής κυριαρχίας σε μια πιο φυσική, συνεπή και συνεκτική μορφή».

«Το πρόβλημα είναι το εξής: η ΕΕ, όπως είναι δομημένη σήμερα και με τον τρόπου που λειτουργεί, δεν ενσωματώνει μια συνεκτική συγκέντρωση των διαφορετικών διαστάσεων της εθνικής κυριαρχίας και σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι βιώσιμη στην τρέχουσα μορφή της», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P, Paul Sheard. «Αυτό είναι ευρέως αποδεκτό για τους ηγέτες της Ε.Ε – και χωρίς αμφιβολία για πολλούς από τους πολίτες της», προσθέτει.

Η S&P προτείνει δύο προοπτικές για το μέλλον:η νέα Ε.Ε. μετά το Brexit θα πρέπει είτε να έχει «μια πιο χαλαρή μορφή πολιτικής και οικονομικής ομοσπονδίας, στην οποία τα κράτη μέλη θα ανακτήσουν κάποιο μέρος της εθνικής κυριαρχίας ή μια πιο ισχυρή μορφή, στην οποία ορισμένα στοιχεία της εθνικής κυριαρχίας θα παραχωρηθούν στις ευρωπαϊκές Αρχές».http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***