Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Δημοσκόπηση για την Χίλαρι: Δεν την συμπαθούν, αλλά το 51% θα την ψήφιζε


25-8-16

Στο 51% κινείται το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη έρευνα της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι στο 41%, ενώ διψήφιο είναι το ποσοστό του φιλελεύθερου Γκάρι Τζόνσον.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Quinnipiac, η τέως υπουργός Εξωτερικών παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με 45% στην περίπτωση που λαμβάνονται υπόψη και άλλοι υποψήφιοι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει 38%, ενώ τον ακολουθούν ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον (10%) και η υποψήφια του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων, Τζιλ Στάιν (4%).

Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι 2,5%.

Κατά μέσο όρο, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 47,7% των ψήφων έναντι 41,7% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics.

Τρεις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις αρχές Αυγούστου δίνουν επίσης στην υποψήφια των Δημοκρατικών ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου.

Η Κλίντον διατηρεί επίσης το προβάδισμα σε όλες τις έρευνες που περιλαμβάνουν τους άλλους δύο υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο, τον Γκάρι Τζόνσον και την Τζιλ Στάιν.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει να απολαμβάνει την στήριξη του 60% των γυναικών ψηφοφόρων και του 77% των ανδρών ψηφοφόρων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες (Αφροαμερικανοί, ισπανόφωνοι...).

Ωστόσο η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης το έλλειμμα συμπάθειας προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον: η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν συμπαθεί την Κλίντον σε ποικίλους βαθμούς (από το «λίγο» έως το «πολύ» και το «μίσος»).


πηγή:in.gr 

*** Internet News ***