Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Ραντεβού Κέρι και Λαβρόφ στη Γενεύη

26-8-16

Η Γενεύη της Ελβετίας φιλοξενεί τις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας με στόχο να κλείσουν οι τελικές λεπτομέρειες συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων απέναντι στo DAESH στη Συρία.

Οι συναντήσεις είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο και ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας πως πλησιάζουν την ολοκλήρωσή τους.

Την Πέμπτη είχαν ολοκληρωθεί στη Γενεύη οι τριήμερες συνομιλίες ειδικών επί της σταθεροποίησης της κατάστασης στη Συρία που επικεντρώθηκαν στο Χαλέπι και σε πιθανή συνεργασία μεταξύ των στρατών των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Την Παρασκευή επίσης αναμένεται να συναντηθεί ξεχωριστά με τους δύο υπουργούς ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, σύμφωνα με πηγή από το γραφείο του που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik, η οποία πρόσθεσε ότι δεν έχει καθοριστεί το πρόγραμμα ακόμα.

Προηγουμένως, ο ντε Μιστούρα είπε σε δημοσιογράφους ότι σκόπευε να παρουσιάσει στον Κέρι και τον ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για να επανέλθει στην ομαλότητα η πολιτική διαδικασία στη Συρία.

ΠΗΓΗ:in.gr, ΑΠΕ

*** Internet News ***