Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ, φοιτητές παγιδευμένοι


24-8-16


Ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην αφγανική πρωτεύουσα. Εκρήξεις και πυρά ακούστηκαν μέσα από το κτιριακό συγκρότημα όπου φέρεται να έχουν παγιδευτεί ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα και τα πυρά κατά πληροφορίες συνεχίζονται.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μαρκ Ίνγκλις δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση εξτρεμιστών «και προσπαθούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση».

«Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ κι υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων» ανέφερε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Οι δράστες της επίθεσης «μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα» στο οποίο βρίσκονταν «ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί.

«Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών» ανέφερε.

Φοιτητής, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει «εκρήξεις και πυρά κοντά».

Είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα που το πανεπιστήμιο ή προσωπικό του γίνονται στόχος.

Δύο καθηγητές, ένας Αμερικανός και ένας Αυστραλός, δεν έχουν δώσει σημεία ζωής αφότου απήχθησαν υπό την απειλή όπλου σε δρόμο κοντά στο πανεπιστήμιο στις 7 Αυγούστου.

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***