Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Γη και Ύδωρ από ΗΠΑ σε Ερντογάν; Περίεργη η υποστήριξη του Μπάιντεν στον Σουλτάνο


25-8-16Απόλυτη στήριξη στις κινήσεις αυταρχικού ηγέτης της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Συρία φαίνεται πως παρέχουν οι ΗΠΑ όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μπάιντεν από την Άγκυρα. Οι δηλώσεις του κ. Μπάιντεν χαρακτηρίστηκαν τουλάχιστον περίεργες από διπλωματικούς παρατηρητές.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος όχι μόνο εκθείασε την Άγκυρα για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, αλλά και για την στήριξή της στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τη δημιουργία διζωνικής δικοινωνικής ομοσπονδίας!


Παράλληλα ο Μπάιντεν ταύτισε, ουσιαστικά, το ΡΚΚ με το Ισλαμικό Κράτος, ακολουθώντας την πρακτική της Άγκυρας λέγοντας πως καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν θα καταφέρει να πετύχει τον σκοπό της, είτε αυτή είναι το PKK, είτε το Ισλαμικό Κράτος. «Ακόμη ο λαός της Τουρκίας υποφέρει από τις τρομοκρατικές πράξεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση σε γάμο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 50 άτομα» . 


Είπε ακόμα πως κατανοεί τις τουρκικές αντιδράσεις για Γκιουλέν, τονίζοντας πως Ουάσινγκτον και Άγκυρα θα συνεργαστούν επί του προκειμένου. Την ίδια ώρα ο Γιλντιρίμ απαντούσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει τη δημιουργία κουρδικού κρατικού μορφώματος στη βόρεια Συρία . 

Αν και ο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Συρία Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας ανώνυμα, είπε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την τουρκική κίνηση ενώ νωρίτερα είχε γίνει λόγος και για παροχή αμερικανικής αεροπορικής υποστήριξης προς τις τουρκικές δυνάμεις .

 Από τα ανωτέρω, σε συνδυασμό και με την στήριξη που το Βερολίνο παρέχει στην Άγκυρα πως η Δύση στηρίζει την Τουρκία. Δεν είναι όμως μόνο η Δύση. Η Μόσχα αρκέστηκε να εκφράσει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Συρία, ανησυχίες για μια ξεκάθαρη περίπτωση στρατιωτικής εισβολής.
http://mignatiou.com/

*** Internet News ***