Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Γουόρεν Μπάφετ εναντίον Ντόναλντ Τραμπ2-8-16
Θερμός υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον και πολέμιος του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Γουόρεν Μπάφετ.

Ο τελευταίος επισήμανε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να μη δεν τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. «Υπόσχομαι ότι τη μέρα των εκλογών, 8 Νοεμβρίου, θα πάω στα εκλογικά κέντρα τουλάχιστον 10 άτομα τα οποία θα δυσκολεύονταν να πάνε αλλιώς. Θα ασχοληθώ με το θέμα όλη μέρα. Θα κάνω selfies, ο,τιδήποτε χρειάζεται».


Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Berkshire Hathaway, είναι από τους χρηματοδότες των Δημοκρατικών, είχε στηρίξει ενεργά τις υποψηφιότητες, τόσο του Μπιλ Κλίντον όσο και του Μπαράκ Ομπάμα, το 2008.Υπήρξε στενός σύμμαχος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία του είχε καλέσει το Κογκρέσο να υιοθετήσει τον «κανονισμό Μπάφετ», δηλαδή τη φορολόγηση κατά τουλάχιστον 30% των ετήσιων εισοδημάτων που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια.


Τον Οκτώβριο του 2014 ο Μπάφετ σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε το περιοδικό Fortune στην Καλιφόρνια με θέμα τις «Πιο ισχυρές γυναίκες» δήλωσε πως θα έβαζε στοίχημα ότι η Χίλαρι θα κερδίσει τις εκλογές. «Θα στοιχημάτιζα χρήματα, κάτι που συνήθως δεν κάνω», πρόσθεσε γελώντας.

Geopolitics Editorial Team

*** Internet News ***