Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Κίεβο: Νεκρός ρώσος δημοσιογράφος που αποκαλούσε τον Πούτιν «προσωπικό εχθρό»


29-8-16


Νεκρός βρέθηκε ο ρώσος δημοσιογράφος Alexander Shchetinin ο οποίος συχνά πυκνά ασκούσε κριτική κατά του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει η Independent, το πτώμα του Shchetinin βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμά του στο Κίεβο με μία σφαίρα στο κεφάλι του.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Κιέβου, το πτώμα του ρώσου δημοσιογράφου εντοπίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου και εκτιμάται ότι ο θάνατός του επήλθε γύρω στις 20:00 με 21:30 το βράδυ.

Οι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αυτοκτονία του δημοσιογράφου και η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πόρτα του διαμερίσματός του δεν βρέθηκε παραβιασμένη, ενώ ο ίδιος φέρεται να είχε στείλει και email σε στενό του πρόσωπο στο οποίο έγραφε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.

Ο δημοσιογράφος είχε παραιτηθεί από τη ρωσική υπηκοότητα και στη συνέχεια απέκτησε την Ουκρανική, ενώ εγκαταστάθηκε επίσημα στο Κίεβο. Μάλιστα είχε ιδρύσει το πρακτορείο ειδήσεων Novy Region και είχε κριτικάρει ουκ ολίγες φορές τον Πούτιν, τον οποίο αποκαλούσε «προσωπικό εχθρό».

Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, ο Shchetinin βρέθηκε καθισμένος σε μια καρέκλα πυροβολημένος στο κεφάλι ενώ το όπλο του βρισκόταν κάτω ακριβώς από την καρέκλα πάνω στην οποία καθόταν.

http://www.huffingtonpost.gr/

*** Internet News ***