Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Ξανάρχισε η έρευνα για το «χρυσό τρένο» των Ναζί

17-8-16


Οι εξερευνητές στην Πολωνία άρχισαν και πάλι σήμερα να σκάβουν σε αναζήτηση του θρυλικού τρένου των Ναζί που υποτίθεται πως είναι γεμάτο θησαυρούς και πολεμικό εξοπλισμό, παρότι δεν είναι καν σίγουρο ότι αυτό υπάρχει.

Οι ένθερμοι εξερευνητές που έχουν συρρεύσει στην Πολωνία για το σκοπό αυτό δεν αποθαρρύνονται ούτε από τις άκαρπες έρευνες δεκαετιών, ούτε από τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων ότι δεν υπάρχει τρένο στην περιοχή αυτή, ούτε από τις προειδοποιήσεις των ιστορικών ότι ένα τέτοιου είδους τρένο μάλλον δεν υπήρξε ποτέ.

Η αναζήτηση στην νοτιοανατολική Πολωνία ξεκίνησε λόγω ενός τοπικού θρύλου σύμφωνα με τον οποίο το «χρυσό τρένο» των Ναζί εξαφανίστηκε σε ένα τούνελ μέσα στο βουνό, καθώς οι Γερμανοί διέφευγαν από το σοβιετικό στρατό που προωθούνταν στην περιοχή στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν πέρυσι δύο εξερευνητές υποστήριξαν ότι το τρένο είναι θαμμένο σε ένα συγκεκριμένο βουνό της χώρας, αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε «99% σίγουρος» ότι το τρένο είναι εκεί και ενίσχυσε τη μαζική άφιξη κυνηγών θησαυρών και περίεργων από όλη την Ευρώπη.

Γεωλόγοι χρησιμοποίησαν μαγνητικό εξοπλισμό και απεφάνθησαν ότι δεν υπάρχει τρένο στο εν λόγω σημείο, ωστόσο οι εξερευνητές αρνούνται να σταματήσουν. Ο Andrzej Galik, εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας, τόνισε ότι έξι ανεξάρτητες εταιρίες έχουν εντοπίσει ανωμαλίες στο σχήμα του υπόγειου τούνελ, με τη χρήση διάφορων συσκευών ραντάρ.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων με ραντάρ είναι υποσχόμενα», επιμένει ο Galik σύμφωνα με το Bloomberg. «Είναι πολύ συναρπαστικό και αναμένουμε επιτυχία», πρόσθεσε.


*** Internet News ***