Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Πάει για πρόεδρος της Γαλλίας ο Σαρκοζί22-8-16

Την προεδρία της Γαλλίας αναμένεται να διεκδικήσει στις εκλογές του 2017 ο Νικολά Σαρκοζί κάτι που παραδέχθηκε επισήμως. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σαρκοζί ανέφερε: «Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017. Ένιωσα ότι έχω τη δύναμη να ηγηθώ αυτής της διαμάχης, σε μία ταραγμένη περίοδο της ιστορίας μας».

Ο 61 ετών Σαρκοζί έχασε το 2012 την προεδρία από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα μη δημοφιλής.

Ωστόσο, ο Σαρκοζί δε διευκρίνισε εάν θα συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων, που έχουν προγραμματισθεί για το Νοέμβριο.

Περισσότερα από δέκα στελέχη του κόμματος έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι- ανάμεσά τους και ο βασικός αντίπαλος του Σαρκοζί, Αλέν Ζιπέ. Ο Νικόλα Σαρκοζί διατέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012

Είναι γεγονός όμως πως ο νέος εργατικός νόμος, τα τρομοκρατικά χτυπήματα, η προσφυγική κρίση και οι άλλες μεγάλες καθημερινές προκλήσεις έχουν φέρει τον Φρανσουά Ολάντ σε δυσμενή θέση και την δημοτικότητα του στο ναδίρ.


«Μάς έχει κηρυχθεί πόλεμος» δήλωσε πρόσφατα ο Σαρκοζί. «Πόλεμος. Η Γαλλία δεν πρέπει να δείξει έλεος, πρέπει να σπρώξει αυτόν τον φόβο προς την άλλη πλευρά» τονίζει.

Ο υποψήφιος για την προεδρία προωθεί ατζέντα σκληρών μέτρων -πιο σκληρά από την ατζέντα του 2012- για Ισλάμ, μεταναστευτικό και θέματα ασφαλείας, σε μία προσπάθεια να «κλέψει» ψήφους από τη Μαρίν Λεπέν.

Συγκεκριμένα, ο Σαρκοζί προτείνει τον περιορισμό των δικαιωμάτων που αφορούν την γαλλική ταυτότητα για παιδιά που έχουν γεννηθεί από ξένους γονείς, απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας σε πανεπιστήμια, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και την απαγόρευση εναλλακτικών γευμάτων στα σχολεία (όπου υπάρχουν γεύματα που δεν περιλαμβάνουν χοιρινό).

Διαβάστε επίσης: Την προεδρία της Γαλλίας διεκδικεί ο Αρνό Μοντεμπούρ

*** Internet News ***