Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Διαχωρίζει η Βρετανία τους ισλαμιστές φυλακισμένους από τους υπόλοιπους22-8-16

Σε ξεχωριστές μονάδες στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Βρετανίας πρόκειται να μεταφερθούν όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με ισλαμικό εξτρεμισμό.

Το σχέδιο αποτελεί απάντηση στις διαπιστώσεις πρόσφατης κυβερνητικής μελέτης για τη ριζοσπαστικοποίηση κρατουμένων και έρχεται λίγες ημέρες μετά από την καταδίκη του κληρικού Αντζέμ Τσουνταρί για τη στήριξη του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Η προοπτική πολυετούς φυλάκισης ενός κληρικού στον οποίο αποδίδεται η στρατολόγηση δεκάδων μελών του Ισλαμικού Χαλιφάτου  στη Βρετανία είχε προκαλέσει ανησυχίες για τη ριζοσπαστικοποίηση κρατουμένων.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης την εκπαίδευση όλων των δεσμοφυλάκων στην αποτροπή εξτρεμισμού, την απαγόρευση έντυπου εξτρεμιστικού υλικού και την απαγόρευση συμμετοχής στην προσευχή της Παρασκευής για μουσουλμάνους που προωθούν αντιβρετανικά ιδεώδη και επικίνδυνες απόψεις.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, στις φυλακές Αγγλίας και Ουαλίας βρίσκονταν 12.633 κρατούμενοι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Ξεχωριστά, από τους συνολικά 147 κρατούμενους σε σχέση με εγκλήματα που άπτονται της τρομοκρατίας, όλοι εκτός δέκα δήλωναν μουσουλμάνοι.

*** Internet News ***