Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Ο Πούτιν γυρίζει την πλάτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

30-8-16


Επιβεβαιώνοντας τις ψυχρές σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΤASS, o εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ ανακοίνωσε ότι «ο πρόεδρος δεν προτίθεται να συμμετάσχει φέτος στη Γενική Συνέλευση» του ΟΗΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, αρχής γενομένης στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων προσέθεσε ότι στη Γενική Συνέλευση θα μιλήσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ένα πρώτο πρόγραμμα που έχει κυκλοφορήσει από τα Ηνωμένα Έθνη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, ο Πούτιν, για πρώτη φορά μετά το 2005, είχε απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφερόμενος κυρίως στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και ασκώντας κριτική «στον τρόπο με τον οποίο το ΝΑΤΟ συνεχίζει να επεκτείνεται, μαζί με τη στρατιωτική υποδομή του», παρά την πτώση της ΕΣΣΔ.

Σε άλλο μήκος κύματος, ο Πέσκοφ ανακοίνωσε μεν ότι προγραμματίζεται συνάντηση του Πούτιν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ (προφανώς, για το ζήτημα της Ουκρανίας, αλλά και των μέτρων που η Ε.Ε. έχει λάβει κατά της Ρωσίας), ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

http://www.topontiki.gr/

*** Internet News ***