Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Τριμερής στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό


23-8-16


Δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δεδομένου ότι το ζητήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ και το επιτρέπει η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μετά την εντατική φάση των συνομιλιών.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ήταν αρκετά δημιουργική συνάντηση για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και αρκετά διευκρινιστική για θέματα που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Είπε ακόμη ότι σε γενικές γραμμές ενημερώθηκε από τον τουρκοκύπριο ηγέτη για τη συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι αυτό που κατανοεί είναι την επανάληψη της βούλησης του τούρκου προέδρου να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.

Σε ερώτηση αν συζητήθηκε το θέμα των εγγυήσεων, ο κύπριος πρόεδρος απάντησε ότι δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση και διευκρίνισε ότι τα όσα γράφονται μπορεί να ήταν κάποιες ιδέες που αναπτύχθηκαν, σημειώνοντας ότι οι δικές μας προτάσεις έχουν τεθεί στη βάση των αρχών που διακηρύξαμε.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη αν ο ΓΓ του ΟΗΕ το ζητήσει και αν η πρόοδος που θα επιτευχθεί μετά την εντατική φάση των συνομιλιών το επιτρέπει.


Πηγή:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***