Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Διεθνείς επαφές Τσίπρα, στο επίκεντρο οι πολιτικές της ΕΕ


22-8-16Ενώ οι ηγέτες των τριών μεγαλύτερων χωρών της ΕΕ - Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι - συναντώνται σήμερα στη Νάπολη της Ιταλίας σε μιά κίνηση επιδειξης ενότητας και ταυτότητας επιδιώξεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινά σειρά διεθνών επαφών για την προώθηση των ελληνικών απόψεων σχετικά με τις αναγκαίες αλλαγές σε επίπεδο ευρωπαϊκών πολιτικών.

Πρώτος σταθμός, η Σύνοδος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών την προσεχή Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Παρίσι, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει ως παρατηρητής.

Παράλληλα η Αθήνα προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου για τη Διάσκεψη που έχει προγραμματισθεί να γίνει στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης και οι στόχοι για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και μείωση της ανεργίας.

Παράλληλα θα επιδιώξει να ανοίξει η συζήτηση για τη δημοσιονομική χαλάρωση στην Ευρωζώνη.

Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Ν. Υόρκη όπου θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στην Γενική Ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***