Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος του Λούλα ζητά η Αστυνομία

27-8-16


Την απαγγελία κατηγοριών κατά του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα και της συζύγου του για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος ζητά η ομοσπονδιακή Αστυνομία της χώρας, όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι ο  ντα Σίλβα και η σύζυγός του επωφελήθηκαν παρανόμως από την ανακαίνιση ενός πολυτελούς διαμερίσματος στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκουαρούχα από την κατασκευαστική εταιρεία OAS.Η εν λόγω εταιρεία εμπλέκεται στο τεράστιο σκάνδαλο χρηματισμών και εργολαβιών που έχει ως επίκεντρο την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras, με την Αστυνομία να εκτιμά ότι η OAS αγόρασε και ανακαίνισε το ακίνητο ως «δώρο» για την οικογένεια ντα Σίλβα.

Μάλιστα, η Αστυνομία εκτιμά ότι το ζεύγος ντα Σίλβα έλαβε κι άλλες παράνομες βοήθειες από την OAS, με το συνολικό όφελος για τον αριστερό πρώην πρόεδρο να υπολογίζεται στα 660.000 ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος Λούλα έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε ο ίδιος ή η σύζυγός του ήταν ιδιοκτήτες του επίμαχου διαμερίσματος. Υποστηρίζουν ότι απλώς κατέθεσαν προκαταβολή για την αγορά ενός άλλου ακινήτου στην ίδια πολυκατοικία, όμως τελικά ζήτησαν επιστροφή των χρημάτων τους.

Η αναζωπύρωση της υπόθεσης Λούλα έρχεται τη στιγμή που η διάδοχος και προστατευόμενή του, Ντίλμα Ρούσεφ, δικάζεται στη Γερουσία της Βραζιλίας με κίνδυνο αποπομπής από την εξουσία.

Η  Ρούσεφ κατηγορείται για παράνομες παρεμβάσεις στον προϋπολογισμό του 2014 – έτος εκλογών – όταν και φέρεται να προσπάθησε να κρύψει το έλλειμμα με παράνομα δάνεια από κρατικές τράπεζες.

Ο  Λούλα έχει δηλώσει πως προτίθεται να παραστεί στην κατάθεση της κ. Ρούσεφ ενώπιον της Γερουσίας, την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ψηφοφορία της Γερουσίας για την  Ρούσεφ αναμένεται την Τρίτη ή τα ξημερώματα της Τετάρτης.


Πηγή:skai.gr

*** Internet News ***