Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Η Γερμανία φοβάται επιθέσεις και καλεί τους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα

22-8-16
Φοβούμενη τρομοκρατικές επιθέσεις ή άλλα γεγονότα που θα δημιουργούσαν έκρυθμη κατάσταση στη χώρα, η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να προετοιμάσει τους πολίτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Frankfurter Allgemeine, οι αρμόδιες αρχές ετοιμάζουν σχέδιο Πολιτικής Προστασίας που θα υποχρεώνει τους πολίτες να διατηρούν στα σπίτια τους απόθεμα τροφίμων για 10 μέρες και πόσιμο νερό για 5 μέρες.Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου που η γερμανική κυβέρνηση προωθεί τέτοια μέτρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων από ενδεχόμενη επίθεση ή από κάποια καταστροφή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το σχέδιο θα συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης.

Η Γερμανία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τις δύο επιθέσεις ισλαμιστών και το μακελειό που προκάλεσε ένας ψυχικά ασταθής έφηβος τον περασμένο μήνα. Το Βερολίνο ανακοίνωσε πρόσφατα μέτρα στο πλαίσιο των οποίων θα αυξηθούν οι δαπάνες για την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και θα δημιουργηθεί μια ειδική μονάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.


«Ο πληθυσμός θα είναι υποχρεωμένος να διαθέτει προμήθειες φαγητού για δέκα ημέρες» γράφει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι αυτό προβλέπεται στην «Αντίληψη για την Πολιτική Προστασία», σχέδιο που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μία κοινοβουλευτική επιτροπή ήταν εκείνη που είχε ζητήσει αρχικά να καταρτιστεί η στρατηγική της πολιτικής άμυνας, το 2012.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το σχέδιο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι με βάση το σχέδιο οι κάτοικοι θα πρέπει να αποθηκεύουν πόσιμο νερό για πέντε ημέρες.

Στην έκθεση, έκτασης 69 σελίδων, σημειώνεται ότι δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος. Ωστόσο, ζητείται προληπτικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν αναλόγως «για μια εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά στο μέλλον», συνεχίζει το δημοσίευμα.


Με πληροφορίες από in.gr, ΑΠΕ, sofokleousin.gr


*** Internet News ***