Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Στην Κριμαία ο Πούτιν όπου συγκάλεσε συμβούλιο ασφαλείας


19-8-16Στην Κριμαία έφθασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν όπου και θα συγκαλέσει το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Ο Πούτιν θα προεδρεύσει στην Κριμαία της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και θα επισκεφθεί φόρουμ αφιερωμένο στη ρωσική νεολαία όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων τη στιγμή που η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να αποσταθεροποιήσει την Κριμαία και ότι έχει προετοιμάσει εκεί «τρομοκρατικές ενέργειες».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πούτιν, που είναι τουλάχιστον η πέμπτη που πραγματοποιεί στην Κριμαία τα δύο τελευταία χρόνια, περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους.

Το πρακτορείο TASS επισημαίνει πως ο Ρώσος πρόεδρος θα παραστεί επίσης στο Εκπαιδευτικό Φόρουμ Νεολαίας της Ταυρίδας (σ.σ.: Ταυρίδα ήταν το όνομα της Κριμαίας κατά την κλασική αρχαιότητα).

Στο Φόρουμ συμμετέχουν νέοι συνθέτες, χορογράφοι, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, ποιητές, σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Φέτος άρχισε την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου με συμμετοχή περίπου 3.000 νέων ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

*** Internet News ***