Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου επιδιώκουν Βενεζουέλα & Ιράν

28-8-16
Η Βενεζουέλα και το Ιράν συνεχίζουν να επιδιώκουν τη συναίνεση όσον αφορά τρόπους να σταθεροποιηθούν οι αγορές πετρελαίου και να ενισχυθεί ο ΟΠΕΚ, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Συνεχίζουμε» τις προσπάθειες για να διαμορφωθεί «μια νέα συναίνεση για τη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου, την ενίσχυση των βιομηχανιών, την ενίσχυση του ΟΠΕΚ», δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια μιας τελετής η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Ο Μαδούρο είπε ότι οι υπουργοί Πετρελαίου και Εξωτερικών της χώρας του θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ο Ζαρίφ έφθασε στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο της περιοδείας του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, ανάμεσά τους τη Βολιβία και τον Ισημερινό.

Η Βενεζουέλα – αντιμέτωπη με την ελεύθερη πτώση των τιμών του πετρελαίου από το 2014 – επιδιώκει να κινητοποιήσει χώρες μέλη του ΟΠΕΚ και άλλα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη για να ανέβει η τιμή του μαύρου χρυσού με τη μείωση της παραγωγής. Όμως ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών μοιάζει να επικεντρώνεται μάλλον στη διατήρηση των μεριδίων αγοράς και η Σαουδική Αραβία ελάχιστο ενδιαφέρον δείχνει να στηρίξει μια μείωση της παραγωγής πετρελαίου
.


Πηγή:skai.gr

*** Internet News ***