Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν - Ερντογάν εν μέσω τουρκικής παρουσίας στη Συρία26-7-16

Τηλεφωνική επικοινωνία για τη Συρία είχαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Ο τούρκος πρόεδρος ενημέρωσε τον Πούτιν για τις επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες επισήμαναν τη σημασία που έχει η συνεργασία για την περιφερειακή ασφάλεια εναντίον όλων των «τρομοκρατικών οργανώσεων», συμπεριλαμβανομένου και του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι της Συρίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία.

Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν κατ' ιδίαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στην Κίνα, που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.


Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεών τους, οι οποίες είχαν παγώσει μετά την κατάρριψη, πέρσι, ενός ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα σύνορα της Συρίας.

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε την Παρασκευή ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Συρία όσο καιρό χρειαστεί, προκειμένου να «καθαρίσουν» τα σύνορα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου και άλλους μαχητές, όπως είπε.

ΠΗΓΗ:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***