Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Ένας στους δύο Γερμανούς κατά νέας υποψηφιότητας Μέρκελ

28-8-16Ο ένας στους δύο Γερμανούς δεν επιθυμεί τέταρτη υποψηφιότητα της προέδρου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την καγκελαρία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η κυριακάτικη Bild.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Emnid, μόνο το 42% των ερωτηθέντων επιθυμεί να θέσει και πάλι η Άνγκελα Μέρκελ υποψηφιότητα για την καγκελαρία, ενώ το 50% την απορρίπτει.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματός της το ποσοστό το οποίο τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της ανέρχεται σε 70% και μόνο το 22% των ερωτηθέντων κατά.

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία της δημοσκόπησης η συμπάθεια για την Άνγκελα Μέρκελ φθίνει, δεδομένου ότι πέρυσι το Νοέμβριο τάσσονταν υπέρ της υποψηφιότητάς της το 45% των ερωτηθέντων και την απέρριπτε το 48%.


«Διστάζει ακόμη η Μέρκελ» να ανακοινώσει νέα υποψηφιότητα


Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να μην προτίθεται να ανακοινώσει την νέα υποψηφιότητά της πριν την άνοιξη του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Spiegel, για τέταρτη θητεία.

Ο λόγος φέρεται να είναι ο «φίλος από τη Βαυαρία» -η καγκελάριος φέρεται να θέλει πρώτα να διασφαλίσει την υποστήριξη του Χορστ Ζέχοφερ από το αδελφό κόμμα CSU στο Μόναχο.

Το περιοδικό υποστηρίζει, επικαλούμενο πηγές στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ πως το περιβάλλον της φοβάται ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της χωρίς την υποστήριξη του Ζέεχοφερ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική ζημιά.

Την αρχική της πρόθεση να την ανακοινώσει δημόσια την άνοιξη του 2016 την ανέβαλε αρχικά για το φετινό φθινόπωρο λόγω της προσφυγικής κρίσης και της διαμάχης που ξέσπασε για το θέμα αυτό εντός του συντηρητικού κόμματος, δηλαδή μεταξύ CDU και του αδελφού CSU. Τώρα φαίνεται πως και αυτός ο στόχος αναβάλλεται κατά το Spiegel.

Η Μέρκελ είναι καγκελάριος από το 2005 και, στην παρούσα φάση, η μακροβιότερη ηγέτης της Ευρώπης. Η 62χρονη πολιτικός συγκυβερνά για δεύτερη φορά με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στον δεύτερο λεγόμενο Μεγάλο Συνασπισμό. Εάν θέσει ξανά υποψηφιότητα και επανεκλεγεί καγκελάριος τότε ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ήταν καγκελάριος επί 16 χρόνια.

Πηγή:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***