Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Λιβύη: Ο κυβερνητικός στρατός κερδίζει έδαφος έναντι των τζιχαντιστών στη Σύρτη

30-8-16


Η μάχη για τον έλεγχο της πόλης Σύρτης μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών εξακολουθεί να μαίνεται στη Λιβύη. Ο στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε τον έλεγχο μιας κατοικημένης γειτονιάς στο κέντρο της Σύρτης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Μετά από την εξέλιξη αυτή μόλις μία περιοχή της πόλης παραμένει ακόμη υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων, Ρίντα Ίσα δήλωσε πως η γειτονιά «Νούμερο Ένα» απελευθερώθηκε πλήρως, συμπληρώνοντας πως οι ταξιαρχίες βρίσκονται «στη διαδικασία εκκαθάρισης της περιοχής από τους τελευταίους τζιχαντιστές που έχουν απομείνει».

Για περισσότερους από τρεις μήνες, οι ταξιαρχίες που συμμαχούν με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που συγκροτήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πολεμούν να εκδιώξουν το Ισλαμικό Χαλιφάτο από την Σύρτη, μια παράκτια πόλη που η οργάνωση κατέκτησε και την μετέτρεψε σε προπύργιο της τον περασμένο χρόνο.

Τουλάχιστον έξι μέλη των ταξιαρχιών σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους του νοσοκομείου.Πηγή:Πρώτο Θέμα 

*** Internet News ***