Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Συνάντηση Πούτιν Ερντογάν

9-8-16Πριν από την συνάντηση, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία «εισέρχεται σε μία πολύ διαφορετική περίοδο» στις σχέσεις της με την Ρωσία και ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να είναι η απάντηση στα προβλήματα της περιοχής.

Ο τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πούτιν για το τηλεφώνημα που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος λέγοντας ότι έφερε στον τουρκικό λαό «μεγάλη ευτυχία».«Η επίσκεψή σας, η οποία πραγματοποιείται παρά την πολύ περίπλοκη εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, δείχνει πως όλοι μας θέλουμε θα αποκαταστήσουμε τον διάλογο και τις σχέσεις, προς το συμφέρον του ρωσικού λαού και του τουρκικού λαού» δήλωσε ο Πούτιν, έπειτα από χειραψία μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Πούτιν, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ξένους ηγέτες που τηλεφώνησαν στον Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, επανέλαβε πως η Ρωσία «τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας δράσης με μη συνταγματικό τρόπο».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η Τουρκία «θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα και πως η τάξη και ο συνταγματικός νόμος θα αποκατασταθούν» στη χώρα.

Με πληροφορίες από Russia Today.gr,in.gr 

*** Internet News ***