Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Ακατάλληλος για πρόεδρος ο Τραμπ, επιμένει ο Ομπάμα

3-8-16Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ είναι ακατάλληλος για πρόεδρος και διερωτήθηκε γιατί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητά του δισεκατομμυριούχου.

«Πρέπει να έρχεται μία στιγμή στην οποία λέτε: "Αρκετά"» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.«Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς την κριτική που (του) ασκούν επανειλημμένα τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία και σημαίνοντα στελέχη όπως ο Τζον ΜακΚέιν», υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Το ζήτημα που πρέπει να θέσουμε, πέρα από το ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε απερίφραστα ότι αυτό που είπε είναι απαράδεκτο, είναι το εξής: "Γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;"» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει ξανά θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ μετά τα ειρωνικά σχόλια που έκανε για την οικογένεια μουσουλμάνου στρατιώτη που έπεσε την ώρα του καθήκοντος.

Επίσης, έχει δεχθεί έντονη κριτική για το γεγονός ότι τάχθηκε υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία.Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι κατά το παρελθόν είχε πολιτικές διαφωνίες με Ρεπουμπλικάνους προέδρους ή υποψήφιους για την προεδρία, αλλά τόνισε ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι κάποιος από αυτούς δεν θα μπορούσε να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος.

Αυτό δεν ισχύει με τον Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο Ομπάμα και τον χαρακτήρισε «θλιβερά απροετοίμαστο» για την προεδρία.

«Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον.

«Το είπα την περασμένη εβδομάδα. Δεν σταματά να το αποδεικνύει» επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει μια οικογένεια «που έχει κάνει απίστευτες θυσίες για αυτήν την χώρα, το γεγονός ότι δεν φαίνεται να γνωρίζει τα βασικά σχετικά με σημαντικά ζητήματα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, δείχνουν ότι είναι τρομερά απροετοίμαστος για αυτή την θέση», επέμεινε ο αμερικανός πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, Λι Χσιέν Λουνγκ.

Τραμπ: Η Κλίντον ακατάλληλη

Απαντώντας στα σχόλια του αμερικανού προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι εκείνη που στηρίζει πολιτικές που έχουν πλήξει την εθνική ασφάλεια και την εργατική τάξη στις ΗΠΑ.

«Η Χίλαρι Κλίντον έχει αποδείξει ότι είναι ακατάλληλη να υπηρετήσει σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Τραμπ.

πηγή:in.gr 

*** Internet News ***