Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Το DAESH αναλαμβάνει την ευθύνη για την πρώτη επίθεση σε ρωσικό έδαφος


19-8-16

Την ευθύνη για το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο (DAESH). Πρόκειται για την επίθεση με όπλα και τσεκούρια εναντίον φυλακίου της τροχαίας έξω από τη Μόσχα την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δυο δράστες σκοτώθηκαν, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

To DAESH ανέλαβε την ευθύνη δημοσιεύοντας βίντεο στο οποίο οι δύο δράστες της επίθεσης δηλώνουν πίστη και υπακοή στον ηγέτη τους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Στο βίντεο, συνολικής διάρκειας ενάμισι λεπτού, οι δύο άνδρες, οι οποίοι φορούν κουκούλα και μιλούν μισά Αραβικά και μισά Ρωσικά, δηλώνουν την πίστη τους στo DAESH και προσθέτουν ότι πήραν «τον δρόμο του τζιχαντισμού κατ’ εντολή του εμίρη». Οι δύο άνδρες κλείνουν το βίντεο απειλώντας με νέες επιθέσεις και φωνάζοντας «αλαχού ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος).

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν τη σύλληψη δεκάδων υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση, τον περασμένο Ιούλιο. Παραμένει ωστόσο άγνωστο μέχρι στιγμής εάν οι δύο άνδρες περιλαμβάνονταν στους συλληφθέντες.

ΠΗΓΗ:in.gr 

*** Internet News ***