Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Τεστ αντοχής για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης σχεδιάζει η FRONTEX

28-8-16Tην καθιέρωση ενός τέστ αντοχής για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, σχεδιάζει ο διευθυντής της FRONTEX, Φαμπρίτσε Λετζέρι. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt, από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η ανάλυση των αδύνατων σημείων στα σύνορα ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η Γερμανία και η Ελλάδα. Οι
δύο αυτές χώρες έχουν μάλιστα ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από την γερμανική κυβέρνηση, για την διαδικασία των τεστ έχουν συμφωνήσει επίσης η Φινλανδία, η Σλοβενία και η Ρουμανία, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Η ανάλυση θα περιλαμβάνει διάφορα σενάρια για τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα.

«Θέλουμε να διαπιστώσουμε πόσο προετοιμασμένες είναι οι χώρες μέλη να αντιμετωπίσουν μια κρίση στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα για την περίπτωση κρίσης», είπε στη Welt ο διευθυντής της Frontex. Η ανάλυση των αδύναμων σημείων προβλέπεται από έναν κανονισμό της Frontex, o οποίoς θα τεθεί σε ισχύ σε λίγες εβδομάδες. Ο κανονισμός αυτός προβλέπει, επίσης, και τη διάθεση 1.500 υπαλλήλων από τις χώρες της Ε.Ε. οι οποίοι και θα αξιοποιηθούν εντός ολίγων ημερών.

Κλείνοντας, ο Λετζέρι τόνισε ότι σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., θα πρέπει να δημιουργηθούν νόμιμοι δρόμοι εισόδου των προσφύγων προς την Ευρώπη, ώστε να μειωθεί η πίεση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.
Πηγή:in.gr, skai.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***