Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Τον Πάουελ δείχνει η Κλίντον για την «ιδέα» του προσωπικού mail

22-8-16


Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε στους ερευνητές του FBI πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, της είχε εισηγηθεί να χρησιμοποιεί έναν προσωπικό λογαριασμό email, σύμφωνα με τους New York Times.

Η εφημερίδα ανέφερε σε δημοσίευμα της την Παρασκευή πως η πληροφορία προέρχεται από σημειώσεις του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) που δόθηκαν στο Κογκρέσο την προηγούμενη Τρίτη, οι οποίες περιλαμβάνουν λεπτομέρειες από μία συνέντευξη άνω των τριών ωρών που είχε η υπηρεσία με την Κλίντον σχετικά με τη χρήση ενός προσωπικού email.

Οι Times αναφέρονται επίσης σε βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στο οποίο περιγράφεται συνομιλία στη διάρκεια ενός δείπνου όπου ο Πάουελ είπε στην Κλίντον να χρησιμοποιεί ένα δικό της email εκτός όταν πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες. Η εφημερίδα ανέφερε ακόμη πως η Κλίντον ρώτησε τον Πάουελ, σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας το 2009, σχετικά με τη χρήση mail που έκανε όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Τζορτζ Γ. Μπους.

Το Reuters αναφέρει πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή. Εκπρόσωποι της Κλίντον δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Πάουελ ανέφερε ότι δεν θυμάται τη συνομιλία στο δείπνο. Αντίθετα θυμάται ότι της περιέγραψε το σύστημα που χρησιμοποιούσε, όμως στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν είπε ότι εισηγήθηκε στην Κλίντον να κάνει το ίδιο.

«Έγραψε πράγματι στην πρώην υπουργό Κλίντον ένα σημείωμα μέσω mail στο οποίο περιέγραφε πώς χρησιμοποιούσε τον προσωπικό του λογαριασμό στο AOL για μη απόρρητα μηνύματα και πόσο πολύ βελτίωσε την επικοινωνία εντός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» αναφέρεται στη δήλωση. «Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε κανένα ισοδύναμο σύστημα μέσα στο υπουργείο» ανέφερε.

Ο Πάουελ χρησιμοποίησε έναν ασφαλή υπολογιστή του υπουργείου για τη διαχείριση των απόρρητων πληροφοριών, αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Ο Πάουελ έχει πει πως δεν είχε άλλη επιλογή εκτός από το να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του λογαριασμό καθώς το υπουργείο δεν είχε ένα πλήρως λειτουργικό δικό του σύστημα email όταν ανέλαβε το 2001.

*** Internet News ***