Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τουρκία: Βουτιά 38% στις τουριστικές αφίξεις τον Αύγουστο

29-9-16Μεγάλη πτώση της τάξης του 38% σε ετησιοποιημένη βάση εμφάνισαν οι ξένοι ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την Τουρκία τον Αύγουστο, ένα μήνα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, αν και η υποχώρηση του Αυγούστου δεν είναι τόσο μεγάλη ότι εκείνη του 40,9% που καταγράφηκε τον Ιούνιο -η χειρότερη που έχει εμφανίσει ποτέ η χώρα- είναι μεγαλύτερη από την πτώση 36,7% του Ιουλίου, του μήνα του πραξικοπήματος.

Επιπλέον, ο Αύγουστος είναι βασικός μήνας για τους Ευρωπαίους τουρίστες, διότι «πέφτει» κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων.

Κάποιοι Ευρωπαίοι tour operators, όπως η Thomas Cook, έχουν ανακοινώσει απότομες πτώσεις στη ζήτηση για κάποτε δημοφιλή θέρετρα στην Τουρκία, καθώς οι επισκέπτες επιστρέφουν σε παλαιότερους αγαπημένους προορισμούς, περιλαμβανομένης της Ισπανίας και των Κανάριων Νήσων.

Οι αριθμοί των τουριστών στην Τουρκία έχουν υποχωρήσει για 13 συνεχόμενους μήνες, ενώ οι πτώσεις είναι διψήφιων ποσοστών από το Φεβρουάριο και μετά.

Όπως θυμίζει το δημοσίευμα, τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε μια απόπειρα πραξικοπήματος, μετά το οποίο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ευρεία εκκαθάριση ανθρώπων που θεωρήθηκαν «απειλή» και επικριτών της διακυβέρνησής του. Αυτό ενέτεινε την πίεση στην τουριστική βιομηχανία, η οποία ήδη είχε πληγεί από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα. Η φιλονικία με τη Ρωσία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία επιδείνωσε τα πράγματα.

*** Internet News ***