Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η Γερμανία επενδύει 58 εκατ. ευρώ στο Ιντσιρλίκ

6-9-16Το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ για επένδυση στη Νατοϊκή βάση στο Ιντσιρλίκ στην Τουρκία αποδέσμευσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Xαλιφάτου.

Την είδηση, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των τεταμένων σχέσεων Τουρκίας - Γερμανίας σχετικά με τη βάση του Ιντσιρλίκ, μετέδωσε το Spiegel online και αναμεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις οποίες η ιστοσελίδα επικαλείται το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, το ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την κατασκευή πίστας για τα γερμανικά αεροσκάφη Tornado, αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των γερμανικών δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Στην είδηση αναφέρεται επίσης ότι από τότε που η Γερμανία συμμετέχει στις επιχειρήσεις, τα γερμανικά αεροσκάφη σταθμεύουν σε χώρους των αμερικανικών αεροσκαφών, η τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών γίνεται με τη συμβολή των συμμάχων και οι γερμανοί στρατιωτικοί φιλοξενούνται σε προσωρινούς χώρους.

Τον περασμένο Ιούνιο, μετά την απόφαση της γερμανικής Βουλής να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Aρμενίων το 1915, κλιμακώθηκε η ένταση στις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας, με αποτέλεσμα οι τουρκικές Αρχές να μην επιτρέπουν μέχρι στιγμής σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη γερμανική δύναμη στο Ιντσιρλίκ.

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι, αν Τουρκία έδινε άδεια σε γερμανούς κρατικούς λειτουργούς να επισκεφθούν το Ιντσιρλίκ, αυτό θα ήταν ένα θετικό βήμα και για την κατάργηση των θεωρήσεων για τους τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν σε χώρες-μέλη της ΕΕ.

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***