Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Σε τριβή η οργάνωση της Al Qaeda με το DAESH.

o Ayman Al-Zawahiri για μια ακόμη φορά με μήνυμα σε βίντεο αποκαλεί το DAESH και οσους το στηρίζουν ως "σχισματικούς" και καλεί σε συσπείρωση άπαντες κάτω από την Al Qaeda
1.9.2016

o Ayman Al-Zawahiri για μια ακόμη φορά με μήνυμα σε βίντεο αποκαλεί το DAESH και οσους το στηρίζουν ως "σχισματικούς" καθώς αποδυναμώνουν την Τζιχάντ τόσο με τις πράξεις τους που έχουν προκαλέσει την αντίδραση παγκοσμίως όσο και λόγω της μείωσης της αξίας του αγώνα της οργάνωσης της Μεγάλης Βάσης (Al Qaeda)


Φυσικά όλο αυτό δεν είναι παρά μια εσωτερική τριβή μεταξύ των δύο οργανώσεων (το DAESH αποσχίστηκε το 2006) που δεν έχει σταματήσει ποτέ. Το τελευταίο διάστημα όμως έχει παρατηρηθεί μια νέα συσπείρωση γύρω από την πρώτη οργάνωση που μετράει ήδη 20+ χρόνια παρουσίας ( !!! ) σαν τρομοκρατική ομάδα (για την Δύση) και θεωρείται από τον Σουνιτικό πνευματικό κόσμο ως ο μόνος εκπρόσωπος/μαχητής για την Τζιχάντ.

Ο αρχηγός της , τώρα, καλεί σε συσπείρωση όλες τις υπόλοιπες ομάδες (προφανώς όσες έφυγαν μετά την αλλαγή ονομασίας της Al Nusra) ενώ καλεί και τους πιστούς μαχητές του DAESH να κατανοήσουν πως έχουν πέσει θύμα πλάνης και να επανέρθουν στην Μεγάλη Βάση.

Την ίδια στιγμή πάντως από πλευράς ΗΠΑ και Πενταγώνου σημειώνουν μια περίεργη εξέλιξη για αυτούς που τους έχει προκαλέσει αρκετές καχυποψίες που ίσως να συνάδουν με τα παραπάνω. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους η αναλογία θανάτων των μαχητών της τρομοκρατικής ομάδας του DAESH έχει φτάσει στο 15.000 - 1 ( !!! ) όσον αφορά τις επιχειρήσεις των ΙρακινοΑμερικανών απέναντι τους από τον Ιανουάριο του 2015. Αυτό για τους ειδικούς δείχνει πώς είτε οι τρομοκράτες έχουν χάσει το ηθικό τους, είτε υπάρχει μια αποσάθρωση των δομών του DAESH που επιφέρει χάος στην μαχητικότητα τους.

Φυσικά αυτό ενισχύει την υποψία πώς η ενδυνάμωση της Al Qaeda είναι προ πυλών που για τους ειδικούς είναι πολύ ανησυχητικό καθώς οι μορφές δράσης της οργάνωσης , είναι πιο επικίνδυνες αφού πάντα πλήττει στόχους μακριά από τις χώρες ύπαρξης της.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

*** Internet News ***