Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η Χίλαρι επιτίθεται στους υποστηρικτές του Τραμπ, «οι μισοί τους είναι άθλιοι»

10-9-16


Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μία ασυνήθιστα επιθετική -ακόμη και για αυτήν την προεκλογική μάχη- φράση της Χίλαρι Κλίντον που στρέφεται εναντίον όσων ψηφοφόρων συντάσσονται με τον Ντόναλντ Τραμπ: «Οι μισοί υποστηρικτές του Τραμπ ανήκουν, αν θέλουμε να κάνουμε χονδροειδείς γενικεύσεις, στο "καλάθι των άθλιων"» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ο Τραμπ, είπε, έχει δώσει «φωνή στη ρητορική μίσους τέτοιων ανθρώπων» με την στάση του στην προεκλογική εκστρατεία.

Η Κλίντον μιλούσε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για χρηματοδότηση της εκστρατείας της, και κατ' εξαίρεση η εκδήλωση ήταν ανοικτή στα ΜΜΕ.

«Για να κάνω μία χονδροειδή γενίκευση» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών, «οι μισοί υποστηρικτές του Τραμπ θα μπορούσαν να μπουν στο "καλάθι των άθλιων"». Εξήγησε τι εννούσε: Είναι ρατσιστές, ομοφοβικοί, φαλλοκράτες, ξενοφοβικοί, ισλαμοφοβικοί, «ό,τι θέλετε».

«Δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, και ο Τραμπ τους έχει βγάλει μπροστά» είπε η Κλίντον, λέγοντας πως ορισμένοι εξ αυτών «δεν γλιτώνονται, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν την Αμερική».

Ωστόσο, είπε, το άλλο μισό των υποστηρικτών του Τραμπ είναι άνθρωποι που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική ηγεσία και από την πορεία της οικονομίας και ζητούν απελπισμένα αλλαγή: «Δεν πιστεύουν ό,τι λέει ο Τραμπ, αλλά έχουν μία μικρή ελπίδα ότι οι ζωές τους θα αλλάξουν, αυτούς πρέπει να τους καταλάβουμε και να συμμεριστούμε τις αγωνίες τους».

Τα σχόλια της Κλίντον προκάλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, την άμεση αντίδραση από το επιτελείο του ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Με αρκετά στελέχη του να δηλώνουν την οργή τους για τις αναφορές της, στον λογαριασμό του Τραμπ στο twitter αναρτήθηκε το μήνυμα πως «η Κλίντον προσέβαλε τόσο πολύ εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους».

Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***