Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Γερμανία:Στο φως απόρρητο έγγραφο για τη «διαρκή» τζιχαντιστική απειλή

15-9-16
Η Γερμανία μπορεί «ανά πάσα στιγμή» να γίνει στόχος τζιχαντιστών σύμφωνα με απόρρητη κυβερνητική αναφορά του Ιουνίου, που δημοσιεύει σήμερα η Bild. Στο έγγραφο τονίζεται πως ο κίνδυνος κρίνεται αυξημένος τόσο σε αεροπλάνα και τραίνα, όσο και σε πολυσύχναστους, δημόσιους χώρους.

Η ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έχει χαρακτηριστεί στόχος της ισλαμιστικής βίας. Γερμανικές δημόσιες υπηρεσίες υπόκεινται στη διαρκή απειλή τόσο εντός συνόρων όσο και σε υποδομές γερμανικών συμφερόντων στο εξωτερικό, σημειώνεται στην αναφορά.

Στην ίδια έκθεση υπογραμμίζεται και η αυξημένη πιθανότητα επιθέσεων όχι από τις ίδιες τις οργανώσεις, αλλά από υποστηρικτές τους που, αν και δεν έχουν άμεση σύνδεση ή καθοδήγηση από αυτές, είναι πρόθυμοι να προβούν σε αιματηρές επιθέσεις με θυσία της δικής τους ζωής (οι περίφημοι «μοναχικοί λύκοι»).«Η τζιχαντιστική απειλή παραμένει μεγάλη και χρονικά απροσδιόριστη (χωρίς ορίζοντα επίλυσης της κρίσης δηλαδή), από την στιγμή που αρκετοί Γερμανοί πολίτες που είχαν ταξιδέψει σε Συρία και Ιράκ, επέστρεψαν στην Γερμανία», προστίθεται.

Η αναφορά αποδείχτηκε «προφητική» αφού είχε γραφτεί σχεδόν ένα μήνα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα επί γερμανικούς εδάφους τον Ιούλιο.

Στις 18 Ιουλίου, ένας 17χρονος Αφγανός που είχε κάνει και αίτηση ασύλου στην χώρα, επιτέθηκε με τσεκούρι και μαχαίρι σε επιβάτες τραίνου στην Βαυαρία, τραυματίζοντας 5 τουρίστες. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ένας Γερμανός ιρανικής καταγωγής πυροβόλησε εννιά ανθρώπους στο Μόναχο πριν αυτοκτονήσει. Αλλά και στις 24 Ιουλίου, ένας Σύρος πρόσφυγας ενεργοποίησε μία βόμβα έξω από ένα μουσικό φεστιβάλ στο Ανσμπαχ, τραυματίζοντας 15 περαστικούς, ενώ ένας άλλος Σύρος, σκότωσε μια γυναίκα με ματσέτα έξω από την Στουτγκάρδη.

Η απειλή εξακολουθεί να επικρέμαται, εκτιμούν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Πηγές: Bild - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας
Δημοσίευση: skai.grΥπενθυμίζουμε παλαιότερη ανάρτησή μας με ημερομηνία 2-8-16: 

Γερμανία: Η μεταναστευτική πολιτική απέτυχε. Η χώρα το νέο πεδίο τρομοκρατικών επιθέσσεων του DAESH; 

*** Internet News ***