Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ανόητο και επιβλαβές για το έθνος να μην προστατεύει τα δικαιώματά του. Το μήνυμα της ημέρας.

29-9-16
                                   Στιγμές στο διάβα των καιρών © Ειρήνη Πέννα


Ενώ στην Τουρκία επικρατεί νέος δογματισμός που αμφισβητεί το γενικότερο status quo της περιοχής ιδιαίτερα μετά και την προβοκατόρικη δήλωση Ερντογάν ότι η Συνθήκη της Λωζάννης υπήρξε επιζήμια για τη χώρα, παράλληλα με τις δηλώσεις  από την πλευρά του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν περί Τσαμουριάς αλλά και τις κινήσεις της Βαρντάρσκα (Σκόπια) για την ονομασία τους, σε συνδυασμό με τον Ισλαμικό μεταναστευτισμό, δεν μπορεί να μου φύγει από το μυαλό η έκφραση του T. Roosvelt το 1919 ενώ είχε ήδη ανέβει ως POTUS ο Wilson.

Συγκεκριμένα ο 
Roosvelt είχε αναφέρει:
«Θα ήταν ανόητο και επιβλαβές για ένα μεγάλο και ελεύθερο έθνος να αποστερήσει από τον εαυτό του την δύναμη να προστατεύει τα δικαιώματα του. Όπως θα ήταν ανοήτο και επιβλαβές ελεύθεροι και φωτισμένοι άνθρωποι να καθίστανται σκόπιμα ανίσχυροι ενώ επιτρέπουν να ενδυναμώνονται δεσποτικές και καθεστωτικές δυνάμεις».


Σε αυτή την παράγραφο μπορώ να αναγνωρίσω την χώρα μας και το πώς μόνη της (μέσα από κυβερνητικές επιλογές, σημερινές αλλά και προηγούμενες) έχει επιφέρει σταδιακά, αλλά γρήγορα, ικανή μείωση της ισχύς της σε κάθε επίπεδο. Τόσο μεγάλη που πλέον η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο να μην υπολογίζεται καν ως γεωπολιτική/γεωστρατηγική ύπαρξη στην περιοχή. Τόσο πολύ, που όλες οι δυνάμεις απαξιώνουν την γεωγραφική της σημασία και κάνουν τούμπες και ακροβατικά σε κάθε δήλωση του Σουλτάνου της Τουρκίας.ο οποίος  έχει εκτροχιαστεί πλήρως, ενώ την ίδια στιγμή οι άλλοι γείτονες ήδη μοιράζουν εδάφη μας χωρίς φόβο και με περισσό θράσσος.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***